Vredesweek Politiek debat met activiste uit Congo | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

19 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo.

23 september, 2016 - 19:30

Vredesweek Politiek debat met activiste uit Congo

 Gespreksavond

CONGOLEZEN STRIJDEN VOOR VERANDERING

WELKE ROL VOOR BELGIË EN EUROPA?

Congo gaat een cruciale periode in. Na twee ambtstermijnen moet president Joseph Kabila volgens de grondwet op 19 december 2016 de macht afstaan aan een nieuw verkozen president. Kabila lijkt echter niet van plan om af te treden en door het uitstel van de verkiezingen nemen de spanningen toe. De oppositie roert zich. Maar ook heel wat jongeren verenigen zich in burgerbewegingen. Ze komen op straat voor hun rechten en voor eerlijke verkiezingen.

Welke rol kan en moet België en Europa spelen in deze context?

Een gespreksavond tijdens de Vlaamse Vredesweek georganiseerd door Pax Christi Limburg in samenwerking met Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen.

Verloop

Inleiding:

Micheline Mwendike, jonge activiste van de burgerbeweging Lucha (Lutte pour le Changement) in Congo en internationale gaste tijdens de Vredesweek.

Gesprek: 

  • Hilde Vautmans, Europees parlementslid Open Vld
  • Peter Luykx, Federaal parlementslid N-VA

Tentoonstelling

Bij aanvang wordt de tentoonstelling Oost-Congo: beelden van conflict, gezichten van hoop officieel geopend. 

Praktische informatie

Inkom: Gratis
Locatie: Pastoraal Centrum, Tulpinlaan 75, Hasselt
Datum & Uur: 23 september, 19u30