Vredesweek - Sit-in met silenceforpeace - dag 2 | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 geeft Paul Lansu een lezing in de kerk van oud Waterschei in Genk.

30 januari 2020

Met een groep wijkbewoners uit de Hasseltse wijken Hollandsveld, Katerina of de Kempische Wijk zullen we een voorstelling maken. De voorstelling met situaties uit het dagdagelijkse leven wordt vertoond tijdens Tournée Locale.

5 februari 2020

Heb je een link met DR Congo? Goesting om samen creatief aan de slag met verhalen van hier en uit Katana. Kom dan naar het startmoment op woensdag 5 februari om 18u30

23 september, 2017 (Doorlopend)

Vredesweek - Sit-in met silenceforpeace - dag 2

Op 22 en 23 september 2017 houdt 'silenceforpeace' een sit-in van 24 u. op de Handschoenmarkt in Antwerpen.

silenceforpeace is een vredesinitiatief dat een krachtig signaal de wereld wil insturen als antwoord op tumult en hoog oplopend geweld: vrede begint in het hart van ieder mens, stilte brengt vrede in jezelf en in de wereld. Stilte is de taal die alle gemeenschappen, culturen en religies overstijgt. Elke minuut die je in stilte doorbrengt, draagt bij aan wereldvrede.

Na de succesvolle sit-in op het Beursplein te Brussel in 2016, wordt iedereen nu uitgenodigd om in stilte samen te zitten op de Handschoenmarkt in Antwerpen (en dus niet op de Groenplaats, zoals eerst werd gemeld). De 'sit-in' start op vrijdag 22 september om 17 uur en eindigt op zaterdag 23 september, ook om 17 uur. Binnen die 24 u. kan je voor korte of lange tijd mee komen zitten. We voorzien een aantal stoeltjes, maar breng gerust je eigen kussen, bankje of zitje mee.

Op deze Facebook pagina kan je alvast aangeven dat je mee-zit en het event mee verder verspreiden onder vrienden.

Meer info op deze pagina

Handschoenmarkt, Antwerpen, plein voor de ingang van de kathedraal

Van 22/09, 17 u. tot 23/09, 17 u.