Vredesweek - Staten-Generaal van de Liefde | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

19 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo.

21 september, 2017 - 20:00

Vredesweek - Staten-Generaal van de Liefde

Op 21 september 2017, Internationale Dag van de Vrede, organiseert Pax Christi Vlaanderen in het kader van de Vlaamse Vredesweek een Staten-Generaal van de Liefde.

De Staten-Generaal wordt een statement over 'liefde als individuele en maatschappelijke kracht die mensen dichter bij elkaar brengt in plaats van hen uit elkaar te drijven'. Liefde die verschillen overstijgt en waardeert, liefde die onvoorwaardelijk en alomtegenwoordig is, liefde die weerbaar maakt en kwetsbaarheid toelaat, kortom een essentiële inspiratie- en krachtbron.

Traditioneel brengt een Staten-Generaal de afgevaardigden van het volk samen. De Vredesweek biedt een platform aan inspirerende bepleiters van de liefde.
Laat je bezielen door Mohamed El Bachiri, Bleri Lleshi, Babs Mertens, Christophe Busch, Tom Sauer en vele anderen.

Bozar, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel.