Vredesweek - Training 'omgaan met racisme' | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
23 januari 2020

Met een groep wijkbewoners uit de Hasseltse wijken Hollandsveld, Katerina of de Kempische Wijk zullen we een voorstelling maken. De voorstelling met situaties uit het dagdagelijkse leven wordt vertoond tijdens Tournée Locale.

25 januari 2020

Sluit je aan bij de Vredeswake op zaterdag 25 januari 2020 om oorlog met Iran te vermijden! 14u op het Europaplein aan Brussel-Centraal.

30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 geeft Paul Lansu een lezing in de kerk van oud Waterschei in Genk.

23 september, 2017 - 09:30

Vredesweek - Training 'omgaan met racisme'

De superdiverse migratiesamenleving is het terrein voor veel gepolariseerde debatten. Speciaal voor de Vredesweek organiseert Orbit vzw de training 'omgaan met racisme'

In dagelijkse contacten met buren, familieleden, vrienden en collega’s word je regelmatig geconfronteerd met racistische uitspraken of racistisch gedrag ten aanzien van personen uit andere cultuurgroepen. Als je daarop wil reageren, voel je je vaak machteloos. Sommigen slaan de deur dicht, anderen bouwen een heel discours op met cijfers en weerleggingen. Vaak stel je vast dat het allemaal niet baat…

In de training ‘omgaan met racisme’ gaan we op zoek naar een persoonlijke en effectieve manier om in gesprek te gaan met mensen die zich racistisch uiten. Aan de hand van oefeningen, rollenspel en huistaken verwerven we inzicht in de achtergronden van racistisch gedrag. Dit brengt ons op het spoor van een bevrijdende aanpak van racisme.

Wanneer: zaterdag 23 september 2017, van 9.30 tot 13u.

Waar: De Loodsen, Sint-Jacobsmarkt 43, 2000 Antwerpen

Deelname: 5€

Inschrijven en meer info: thomas@orbitvzw.be | 02 502 11 28