Vredesweek - Uit liefde voor de islam: gespreksavond | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
2 maart 2020

Abouna Jens is priester en monnik van de gemeenschap van Deir Mar Moussa in Syrië, toegewijd aan de dialoog tussen christenen en moslims. Op 2 maart 2020 komt hij in Antwerpen vertellen over zijn werk, zijn ervaring en begeestering.

12 maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 organiseert OKRA een vastenconferentie met als thema: geloven in verzoening en de spiritualiteit van vredeswerk. Gastspreker is Paul Lansu.

19 maart 2020

Ben jij ook bezorgd over toenemende militaire uitgaven en ontwikkeling van nieuwe wapens wereldwijd? Jaagt het idee dat gewapende robots zelfstandig beslissen over leven en dood jou de stuipen op het lijf? Wil je mee actie voeren?

27 september, 2017 - 19:30

Vredesweek - Uit liefde voor de islam: gespreksavond

Op woensdag 27 september 2017 heeft in het kader van de Vlaamse Vredesweek een gespreksavond plaats over de Italiaanse jezuïet Paolo Dal'oglio.

In juli 2013 verdween de Italiaanse jezuïet Paolo Dall’Oglio in Syrië, toen hij wilde bemiddelen tussen strijdende partijen. Paolo is de stichter van het bijzondere woestijnklooster Deir Mar Moussa, waar hij zich opende voor de ‘moslimziel’ en betrokkenheid in plaats van afwijzing toonde.

Marc Colpaert en Babs Mertens, auteurs van 'Uit liefde voor de islam' en Sarah Avici gaan in gesprek met Eva Vergaelen van Motief over de figuur van Dall’oglio en diens werk.

Vrije bijdrage vanaf 5 euro volgens eigen vermogen.

Vredeshuis, Italiëlei 98a, Antwerpen

Schrijf je in

Een organisatie van CIMIC in samenwerking met KaVIS en Motief vzw.

Foto: Creative Commons