Vredesweek - Uit liefde voor de islam: gespreksavond | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
20 april 2020

Op 20 april 2020 gaan we 'Samen lezen', een laagdrempelige manier om mensen met diverse achtergronden samen te brengen door samen te lezen, te luisteren en te vertellen. - AFGELAST

25 april 2020

Nieuwe datum! - De stadswandeling ‘Verhalen over Congo in Hasselt’, met als gids Michiel Stinckens, wordt verplaatst van 25 april naar 12 september 2020.

27 april 2020

Op de Israëlisch-Palestijnse Memorial Day, de dag waarop in Israël en Palestina slachtoffers van oorlog, terreur en ander dodelijk geweld worden herdacht, verzorgen Combatants for Peace en Parents' Circle een ceremonie vol getuigenissen, muziek en voordrachten. Kijk mee!

27 september, 2017 - 19:30

Vredesweek - Uit liefde voor de islam: gespreksavond

Op woensdag 27 september 2017 heeft in het kader van de Vlaamse Vredesweek een gespreksavond plaats over de Italiaanse jezuïet Paolo Dal'oglio.

In juli 2013 verdween de Italiaanse jezuïet Paolo Dall’Oglio in Syrië, toen hij wilde bemiddelen tussen strijdende partijen. Paolo is de stichter van het bijzondere woestijnklooster Deir Mar Moussa, waar hij zich opende voor de ‘moslimziel’ en betrokkenheid in plaats van afwijzing toonde.

Marc Colpaert en Babs Mertens, auteurs van 'Uit liefde voor de islam' en Sarah Avici gaan in gesprek met Eva Vergaelen van Motief over de figuur van Dall’oglio en diens werk.

Vrije bijdrage vanaf 5 euro volgens eigen vermogen.

Vredeshuis, Italiëlei 98a, Antwerpen

Schrijf je in

Een organisatie van CIMIC in samenwerking met KaVIS en Motief vzw.

Foto: Creative Commons