Vredesweek - Vredeswandeling in Haacht | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
23 januari 2020

Met een groep wijkbewoners uit de Hasseltse wijken Hollandsveld, Katerina of de Kempische Wijk zullen we een voorstelling maken. De voorstelling met situaties uit het dagdagelijkse leven wordt vertoond tijdens Tournée Locale.

25 januari 2020

Sluit je aan bij de Vredeswake op zaterdag 25 januari 2020 om oorlog met Iran te vermijden! 14u op het Europaplein aan Brussel-Centraal.

30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 geeft Paul Lansu een lezing in de kerk van oud Waterschei in Genk.

22 september, 2018 - 10:15

Vredesweek - Vredeswandeling in Haacht

In het kader van de Vredesweek heeft op zaterdag 22 september 2018 in Haacht voor de derde keer een vredeswandeling plaats. Een niet te missen en inspirerende activiteit georganiseerd i.s.m. Vredesweekpartner TAU.

Hier en daar luisteren we naar een inspirerende tekst over vrede en gerechtigheid. Hier en daar wordt er in stilte gewandeld om de diepere betekenis van geweld en vrede te laten doordringen.

De wandeling start om 10.15 u. aan het station van Haacht en maakt een groene lus van ongeveer 15 km rond de gemeente Haacht.

Op het wandeltraject schenken we ook aandacht aan het Jodentransport dat ter plaatse in 1943 door verzetstrijders tot stilstand werd gebracht, waardoor tientallen mensen gespaard bleven van de gaskamers. Via de Dreef wandelen we richting Hooiberg naar de oever van de Dijle.  Aan de Hansbrug houden we halt, we staan stil bij de keuze of we bruggen opblazen of bruggen bouwen… We picknicken bij het Kasteel van Roost waar nieuwe wandelaars kunnen aansluiten om 13:00.

Nadien volgen we het natuurpad naast de Antitankgracht naar het Haachts Broek. Een pad langs de Leibeek brengt ons terug richting Haacht-Station, waar we de wandeling beëindigen tussen 16 en 16.30 u.

Iedereen welkom, deelname is gratis.

Bijkomende informatie is te verkrijgen via: