Vredesweek Woordienst over Kivu | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
23 januari 2020

Met een groep wijkbewoners uit de Hasseltse wijken Hollandsveld, Katerina of de Kempische Wijk zullen we een voorstelling maken. De voorstelling met situaties uit het dagdagelijkse leven wordt vertoond tijdens Tournée Locale.

25 januari 2020

Sluit je aan bij de Vredeswake op zaterdag 25 januari 2020 om oorlog met Iran te vermijden! 14u op het Europaplein aan Brussel-Centraal.

30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 geeft Paul Lansu een lezing in de kerk van oud Waterschei in Genk.

18 september, 2016 - 10:00

Vredesweek Woordienst over Kivu

De derde zondag van elke maand werkt de gemeenschap rond de Begijnhofkerk in Brussel met één of meerdere gasten die rond een maatschappelijk thema komen vertellen.

In aanloop naar de Vredesweek kiest de gemeenschap om het thema "Congo & Vrede" terug naar voren te brengen na een eerste keer over de “Poort naar Vrede” in september 2015.

Dada Stella Kitoga (Edingen) en Véronique Kabonga (Antwerpen), beide “Vrouwen van Vrede” uit de Kivu, geven toelichting bij het authentiek project van Congolezen zelf: ” Duurzame CongoBoog ”, ook wel eens Vredespoort genoemd, een letterlijke toegang naar vrede & veiligheid in Kivu met een milieu & ecologisch luik en een luik over waardig werk, inkomen, en technische opleidingen in Kivu. De VredesPoort in Bukavu staat symbool voor de herdenking van de miljoenen slachtoffers en vredesactivisten maar ook als symbool gericht naar de toekomst . Een korte in- en uitleiding wordt verzorgd door Guy Aloïs Magnus (Brussel), één van de facilitatoren van de KongoBoog beweging in Kivu.

Lees hier de visienota & open brief (fr) aan de regering van de initiatiefnemers van de Duurzame Congoboog.

Na de toelichting is er een Eucharistisch gebed.

Datum & uur: Zondag 18 september, van 10u tot 10u40. (gevolgd door viering)

Locatie: Begijnhofkerk, Begijnhofplein, 1000 Brussel

Inkom: gratis