Vredesweek Woordienst over Kivu | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

19 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo.

18 september, 2016 - 10:00

Vredesweek Woordienst over Kivu

De derde zondag van elke maand werkt de gemeenschap rond de Begijnhofkerk in Brussel met één of meerdere gasten die rond een maatschappelijk thema komen vertellen.

In aanloop naar de Vredesweek kiest de gemeenschap om het thema "Congo & Vrede" terug naar voren te brengen na een eerste keer over de “Poort naar Vrede” in september 2015.

Dada Stella Kitoga (Edingen) en Véronique Kabonga (Antwerpen), beide “Vrouwen van Vrede” uit de Kivu, geven toelichting bij het authentiek project van Congolezen zelf: ” Duurzame CongoBoog ”, ook wel eens Vredespoort genoemd, een letterlijke toegang naar vrede & veiligheid in Kivu met een milieu & ecologisch luik en een luik over waardig werk, inkomen, en technische opleidingen in Kivu. De VredesPoort in Bukavu staat symbool voor de herdenking van de miljoenen slachtoffers en vredesactivisten maar ook als symbool gericht naar de toekomst . Een korte in- en uitleiding wordt verzorgd door Guy Aloïs Magnus (Brussel), één van de facilitatoren van de KongoBoog beweging in Kivu.

Lees hier de visienota & open brief (fr) aan de regering van de initiatiefnemers van de Duurzame Congoboog.

Na de toelichting is er een Eucharistisch gebed.

Datum & uur: Zondag 18 september, van 10u tot 10u40. (gevolgd door viering)

Locatie: Begijnhofkerk, Begijnhofplein, 1000 Brussel

Inkom: gratis