Wakker voor vrede: vrouwenkracht is vredesmacht | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 geeft Paul Lansu een lezing in de kerk van oud Waterschei in Genk.

30 januari 2020

Met een groep wijkbewoners uit de Hasseltse wijken Hollandsveld, Katerina of de Kempische Wijk zullen we een voorstelling maken. De voorstelling met situaties uit het dagdagelijkse leven wordt vertoond tijdens Tournée Locale.

5 februari 2020

Heb je een link met DR Congo? Goesting om samen creatief aan de slag met verhalen van hier en uit Katana. Kom dan naar het startmoment op woensdag 5 februari om 18u30

28 februari, 2016 - 10:00

Wakker voor vrede: vrouwenkracht is vredesmacht

Wakker voor vrede staat in de startblokken voor de vredeswake van zondag 28 februari 2016. Vrouwen moeten het nog vaak ontgelden, maar vrouwen spelen vooral een cruciale rol in vredesprocessen en samenlevingsopbouw: dat wil Wakker voor vrede duidelijk maken!

Op het programma staat naast de wake zelf ook een keuzeprogramma met onder meer de vertoning van Backup Butembo, een film over geweld vs. vrouwenkracht in Oost-Congo, met toelichting en bespreking door filmmaakster Elien Spillebeen, en een getuigenis en gesprek over de ‘vergeten’ Rwandese genocide door Marie Bamutese en Peter Verlinden.

Aan de vredeswake werken voorts nog mee: Reinhilde Decleir, Darya Safai, Jennie Vanlerberghe, Dansstudjoke, Belladonna en Lise Vanlerberghe.

  • Keuzeprogramma vanaf 10 u. in OC Den Tap, Klerkenstraat 37, Langemark Poelkapelle
  • Wake om 15 u. in de Sint-Pauluskerk

Meer informatie over de gasten en het volledige programma vind je op deze pagina.

Wakker voor vrede is een initiatief van Vredeswakes Langemark 2014-2018, een reeks van 12 vredeswakes ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Pax Christi Vlaanderen maakt deel uit van de stuurgroep van Vredeswakes Langemark.