Webinar 'Een goede klassfeer, ook in Coronatijden' (1) | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
22 september 2021

'Uitgedaagd door de ander' verwijst tevens naar de evangelische opdracht: “Alles wat gij wilt dat de mensen voor u doen, doet dat ook voor hen” (Mattheus 7, 12).

26 september 2021

2021 is het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Toch liggen er nog steeds kernwapens van de VS gestationeerd in België. Op 26 september komen we samen met andere landen in Europa in actie om duidelijk te maken dat die kernwapens hier niet langer welkom zijn.

29 september 2021

E.H. Paul Lansu, bestuurslid van Pax Christi Vlaanderen, gaat voor in deze oecumenische vredesdienst.

16 september, 2020 - 14:00

Webinar 'Een goede klassfeer, ook in Coronatijden' (1)

Leerlingen die wekenlang met elkaar in de clinch liggen, twee groepen die tegenover elkaar staan, een meningsverschil dat maar niet opgelost geraakt en de sfeer verziekt... Herkenbaar?  'Wapen' je dankzij deze online vorming voor leerkrachten en klastitularissen.

Annemarie Gielen, algemeen directeur bij Pax Christi Vlaanderen en experte conflicthantering, begeleidt deze interactieve webinar. In de loop van twee online sessies leer je geweld herkennen en hoe je daarop kan reageren, oefen je jezelf in communicatie en krijg je heel wat concrete handvaten mee om positief op een conflict in de klas te reageren. We maken uitgebreid de tijd om ook met jou concrete conflictsituaties aan de slag te gaan.

Het schooljaar 2020 - 2021 wordt een schooljaar met heel wat uitdagingen. De vele Coronamaatregelen zorgen voor heel wat frustraties en leiden indirect tot nieuwe conflictsituaties. Leerkracht zijn, blijft een enorm mooi en ontzettend belangrijk beroep, maar het wordt er niet makkelijker op. Dankzij deze online sessies kan je alvast rekenen op extra praktische ondersteuning.

Dit webinar bestaat uit twee delen, deze eerste sessie op 16 september en een vervolgsessie op 23 september

Praktische info

Ja, ik doe mee

Foto: bron https://pixabay.com/photos/classroom-school-education-learning-2093744/free for commercial use, no attribution required