Wijktheater Hasselt - Tournée Locale - Kennismakingavond | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
22 september 2021

'Uitgedaagd door de ander' verwijst tevens naar de evangelische opdracht: “Alles wat gij wilt dat de mensen voor u doen, doet dat ook voor hen” (Mattheus 7, 12).

26 september 2021

2021 is het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Toch liggen er nog steeds kernwapens van de VS gestationeerd in België. Op 26 september komen we samen met andere landen in Europa in actie om duidelijk te maken dat die kernwapens hier niet langer welkom zijn.

29 september 2021

E.H. Paul Lansu, bestuurslid van Pax Christi Vlaanderen, gaat voor in deze oecumenische vredesdienst.

30 januari, 2020 - 19:30

Wijktheater Hasselt - Tournée Locale - Kennismakingavond

Verhalen zijn overal. Meestal komen en gaan ze. Soms worden ze meegedragen in onze levens door ze na en door te vertellen. En soms, soms dan verschijnen ze in een voorstelling. Ook in de wijk gebeurt er van alles.

Er zijn gebeurtenissen die we koesteren, maar ook problemen die we liever zien veranderen. Met dit project willen we samen met buurtbewoners een voorstelling maken over hun wijk, hun verhalen. Wat is er zo bijzonder aan de wijk? Waar loopt het mis in de wijk? 

Met een groep wijkbewoners uit de Hasseltse wijken Hollandsveld, Katerina of de Kempische Wijk zullen we een voorstelling maken. De voorstelling met situaties uit het dagdagelijkse leven wordt vertoond tijdens Tournée Locale. Hiermee zullen we met andere wijkbewoners in dialoog gaan over de uitdagingen en de kracht van jouw, en hun, wijk. Tournee Locale is een tweejaarlijks cultureel wijkfestival op intiatief van Stad Hasselt.

In een reeks van simpele en speelse samenkomsten laten we situaties en wijkproblemen naar boven komen. We leren elkaar beter kennen als buurtbewoners. Gebeurtenissen uit de wijk worden opnieuw gespeeld en in scène gezet. Moeilijkheden en problemen worden vanaf verschillende perspectieven gespeeld. Dit alles leidt tot een voorstelling. De samenkomsten zijn zodanig opgebouwd dat voorkennis of ervaring rond theater geen vereiste zijn, enkel goesting om te spelen, nieuwsgierigheid en de hoop op positieve verandering in de wijk is voldoende.

De optredens zullen plaatsen vinden op 25 april, 2 mei en 9 mei. In de maanden februari, maart en april, m.u.v. de vakantieperiodes, komen we ongeveer wekelijks samen om de voorstelling te creëren en te repeteren.

Ben je inwoner van één van de Hasseltse wijken Hollandsveld, Katerina of de Kempische Wijk? Heb je interesse om mee te doen?

Kom dan vrijblijvend naar de kennismakingsavonden op 23 & 30 januari van 19u30 tot 22u

Kindercampus Catharina - Jan Palfijnlaan 4 - 3500 Hasselt

Contact en inschrijven: ina.arts@vormingplus.be of 0476 46 01 07