Zaterdagen van House of Compassion: Wegen naar vrede | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
22 september 2021

'Uitgedaagd door de ander' verwijst tevens naar de evangelische opdracht: “Alles wat gij wilt dat de mensen voor u doen, doet dat ook voor hen” (Mattheus 7, 12).

26 september 2021

2021 is het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Toch liggen er nog steeds kernwapens van de VS gestationeerd in België. Op 26 september komen we samen met andere landen in Europa in actie om duidelijk te maken dat die kernwapens hier niet langer welkom zijn.

29 september 2021

E.H. Paul Lansu, bestuurslid van Pax Christi Vlaanderen, gaat voor in deze oecumenische vredesdienst.

3 oktober, 2020 - 11:00

Zaterdagen van House of Compassion: Wegen naar vrede

In een stad als Brussel spelen verschillende conflicten, het gaat er soms hard aan toe. Maar tenmidden van dat geweld zijn er heel wat organisaties, mensen die op een positieve manier met deze uitdagingen omgaan. We laten ons door hen inspireren om samen aan vrede te werken.

House of Compassion is een nieuwe themakerk rond gerechtigheid en mededogen, ge'thuis'vest in de Brusselse Begijnhofkerk. De vredeswake van oktober staat in het teken van vrede.

Praktisch

Zaterdag 3 oktober van 11u tot 13u30

Begijnhofkerk, Begijnhof 7, 1000 Brussels

Download hier de digitale flyer

Dit evenement komt tot stand dankzij een samenwerking tussen Pax Christi Vlaanderen, InTouch, JES Brussel en het House of Compassion