Zuidcafé Kabaal in Congo: geweldloos activisme van jonge Congolezen | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 geeft Paul Lansu een lezing in de kerk van oud Waterschei in Genk.

30 januari 2020

Met een groep wijkbewoners uit de Hasseltse wijken Hollandsveld, Katerina of de Kempische Wijk zullen we een voorstelling maken. De voorstelling met situaties uit het dagdagelijkse leven wordt vertoond tijdens Tournée Locale.

5 februari 2020

Heb je een link met DR Congo? Goesting om samen creatief aan de slag met verhalen van hier en uit Katana. Kom dan naar het startmoment op woensdag 5 februari om 18u30

4 oktober, 2016 - 20:30

Zuidcafé Kabaal in Congo: geweldloos activisme van jonge Congolezen

Zuidcafé in de Roma, over de politieke situatie in Congo eind 2016, en het geweldloos verzet van jongeren tegen een uitzichtloos status quo.

2016 is een woelig jaar voor Congo. President Joseph Kabila moet volgens de grondwet in december de macht overdragen aan zijn opvolger. Maar de kans is groot dat de verkiezingen niet doorgaan. De toenemende repressie verkleint bovendien de ruimte voor burgers om op te komen voor hun rechten. Toch zijn er ook positieve signalen. Jonge activisten staan op en strijden geweldloos voor een betere toekomst voor het Congolese volk.

Na een inleiding over de politieke situatie in Congo geven drie jongeren tijdens dit Zuidcafé hun kijk op activisme, democratie en sociale verandering in Congo.

Programma

19u45 - Muzikaal aperitief

20u30 - Start Zuidcafé

Inleiding door VRT-journaliste Katrien Vanderschoot

Sofagesprek met:

  • Patrick N'Siala Kiese, activist in België
  • Micheline Mwendike, activiste in Congo (Lucha, Lutte pour le Changement) en vredesweekgetuige -  Vertaling naar het Nederlands wordt voorzien.
  • Goele Geeraert, journaliste en bekend van de reportage 'Congo, de toekomst aan het woord'

Muzikaal intermezzo door rapper Junior Akwety.

Gastheer is Paul Schrijvers.

In samenwerking met Nadia Nsayi, beleidsmedewerker Centraal-Afrika bij Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen.

Locatie: De Roma, Turnhoutsebaan 286, Borgerhout

Inkom: 5 euro. (Kaarten de avond zelf aan de kassa, vooraf aan de balie van De Roma (Turnhoutsebaan 327) of via www.deroma.be.)

Datum & uur: Dinsdag 4 oktober om 20.30 u.

Het Zuidcafé is een organisatie van Oxfam-Wereldwinkels, 11.11.11 en Broederlijk Delen in samenwerking met MO* Magazine en De Roma, en met de steun van de provincie Antwerpen.

www.deroma.be/zuidcafe

Foto:© Chrispin Mvano