Participatief theater van Katana tot Antwerpen - uitgesteld | Pax Christi Vlaanderen
17 maart, 2020 - 20:00

Participatief theater van Katana tot Antwerpen - uitgesteld

Omwille van het Coronavirus wordt het toonmoment uitgesteld.
Van zodra de epidemie het land uit is, plannen we een nieuwe datum. We houden jullie op de hoogte!

Het toonmoment van een nieuw theaterproject met verhalen van onrecht van jongeren uit Katana, Oost-Congo en Vlaamse jongeren met een persoonlijke band met Congo.

Pax Christi ijvert al meer dan 20 jaar voor een duurzame en rechtvaardige vrede in Congo, ook in het Oosten. In de eigen samenleving strijden we voor een inclusieve samenleving zonder discriminatie. De voorbije twee jaar dragen we ook bij aan de dekoloniseringsbeweging in Vlaanderen. In dit creatief theaterproject brengen we deze strijdpunten en verhalen samen.

Van Katana …

Van 27 tot 31 januari 2020 gaven we training en verzamelden we verhalen in Katana, Oost-Congo, bij jongeren die in hun samenleving strijden voor rechtvaardigheid en vrede. Dit in samenwerking met lokale vredesorganisatie Africa Reconciled.

Tot Antwerpen

Samen met Vlaamse jongeren met een persoonlijke band in Congo creëren we een participatieve theatervoorstelling. Ook jongeren hier hebben heel wat te vertellen, theater is de uitlaatklep.

Praktisch

Campus National, Kronenburgstraat 62, Antwerpen

17 maart 20u, welkom vanaf 19u30

Programma

  1. Introductie door Pascal Mugaruka, directeur van Africa Reconciled
  2. Theaterperformance
  3. Participatieve nabespreking

GRATIS

Plaatsen zijn beperkt, schrijf je dus snel in!

Inschrijvingsformulier

Dit project wordt mogelijk gemaakt dankzij Thomas More Campus National, de Stad Antwerpen, het Triodos Fonds, 11.11.11 en Broederlijk Delen