DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 10 - van 5 tot 11 maart 2018

Chapeau! voor onze vrijwilligers

Van 3 tot 11 maart is het Week van de Vrijwilliger. Een ideaal moment om onze vrijwilligers te bedanken.

Don't Bank on the Bomb: Belgische banken investeren meer dan 16 miljard dollar in kernwapens

Op 7 maart 2018 publiceerden PAX en ICAN het jaarlijkse internationaal rapport ‘Don’t Bank on the Bomb 2018’. Daarin leggen zij bloot welke financiële instellingen in 2017 investeerden in kernwapenproducenten.

Mark Heirman overleden

Op 3 maart 2018 overleed filosoof en schrijver Mark Heirman. Hij was vanaf het eerste begin in 1973 actief betrokken bij de uitbouw van Pax Christi Vlaanderen.

Geen Gevechtsvliegtuigen: mail onze ministers

“Er is nog steeds tijd om de gevaarlijke en onnodige kosten voor nieuwe gevechtsvliegtuigen te stoppen.” Dat stellen de partners van het platform Geen Gevechtsvliegtuigen bij een nieuwe mailactie.

Minder - theaterscènes met tienermeisjes over racisme

U Move 4 Peace creëerde samen met tienermeisjes uit de Brugse Poort theaterscènes over racisme, die uit het leven gegrepen zijn. Kom kijken en help mee racisme aan te pakken.

Elfde vredewake Langemark: maak België eindelijk kernwapenvrij!

De elfde Vredeswake Langemark stond in het teken van ‘een politiek die investeert in vrede’. De focus lag daarbij op de strijd tegen kernwapens.

Speel mee in een theatervoorstelling over detentie en het justitiesysteem

Via een participatieve theatervoorstelling wil U Move 4 Peace in dialoog gaan over het huidige detentie- en justitiesysteem. Speel mee in de voorstelling. Acteerervaring niet vereist.

Burgemeesters Westhoek: teken het VN-verbodsverdrag op kernwapens

Op zaterdag 3 maart 2018 lanceerden 18 burgemeesters van de Westhoek een oproep aan de Belgische regering om het VN-verbodsverdrag op kernwapens te ondertekenen.

Info- en debatavond: All we (should) know about our bombs

Op 11 april 2018 lichten Forensic Architecture en Airwars op uitnodiging van Vredesactie en Pax Christi Vlaanderen hun onderzoek naar bombardementen in Syrië en Irak toe.

Lunchlezing: Ban de bom

Op 23 maart 2018 geeft beleidsmedewerker Willem Staes in bibliotheek De Krook in Gent een stand van zaken van het Belgisch kernwapenbeleid in een klimaat van toenemende nucleaire dreiging.

Dit alles leert dat aan al dat onbehagen pas een eind kan komen als mensen zich weer gewaardeerd en erkend kunnen voelen als medeburgers, en niet langer alleen als een economische kostenfactor worden bejegend. Ondertussen vormen ze wel, toch in een democratie, de soevereine natie, die dat verlangen als kiezer een stem kan geven.

Marc Reynebeau, De Standaard, 7 maart 2018