E-week Pax Christi Vlaanderen - week 11 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 11- van 14 tot 20 maart 2016

Met de Congo-petitie naar minister Reynders

Op dinsdag 22 maart 2016 bezorgt een Vredesweekdelegatie een petitie met 3750 handtekeningen aan minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, ter ondersteuning van de campagne 'Kies voor vrede. Ontwapen Oost-Congo'.

Vredesonderhandelingen over Syrië: verklaring Pax Christi International & Wereldraad van Kerken

Pax Christi International en de Wereldraad van Kerken roepen in een gezamenlijke verklaring op om een einde te stellen aan het geweld in Syrië en toe te werken naar een politieke transitie.

Wake voor Syrië: tekenen van hoop scheppen

Pax Christi Vlaanderen hield op 17 maart 2016 in de Kerk van de Goede Bijstand in Brussel een dag van gebed en vasten in solidariteit met de Syrische bevolking.

Gratis infosessie peer mediation

Op 27 april 2016 biedt het Netwerk Onderwijs Mediation in samenwerking met Pax Christi Vlaanderen een gratis infosessie aan om meer zicht te krijgen op het traject van peer mediation, op de valkuilen en de mogelijkheden.

Pax Christi International zoekt Senior Advocacy Officer

Pax Christi International is voor haar internationaal secretariaat in Brussel op zoek naar een Senior Advocacy Officer.

Kwetsbaar en krachtig - liber amicorum voor Frans Van Steenbergen

Naar aanleiding van de 75ste verjaardag en het met pensioen gaan van priester en psycholoog Frans Van Steenbergen heeft een vriendengroep een mooi liber amicorum samengesteld: 'Kwetsbaar en krachtig',

Met een leven speel je niet – Petitie Broederlijk Delen

Doe mee met de vastencampagne van Broederlijk Delen en teken de petitie voor de boeren in Colombia.

Misschien is de onrust in Syrië wel het failliet van die oude door Europa getrokken grenzen en de jarenlange steun aan dictatoriale regimes in de regio. Tegelijk ligt daar dus waarschijnlijk ook een deel van de oplossing. Al zal er nog veel water door de Tigris en de Eufraat moeten vloeien vooraleer nieuwe staten er zich uitkristalliseren.

Jens Fransen, DeRedactie, 18 maart 2016