E-week Pax Christi Vlaanderen - week 11 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 11- van 12 tot 18 maart 2018

Minister Muyters, geef geen Vlaams geld aan wapenonderzoek

Vlaamse ngo’s en vakbonden roepen bevoegd minister Muyters op om IWT-richtlijn te behouden en geen Vlaams belastinggeld te besteden aan wapenonderzoek.

Deel je verhaal - over delicten, detentie en justitiesysteem

We zijn op zoek naar verhalen van mensen rond hun ervaringen met het justitiesysteem. Als slachtoffer, professional, vrijwilliger, familie van gedetineerden of als ex-gedetineerde.

Studiedag: Weerbaar in kwetsbaarheid

Op dinsdag 10 juli 2018 heeft in de Sint-Andriesabdij, Zevenkerken de jaarlijkse studiedag plaats, georganiseerd door de werkgroep vredesspiritualiteit van Pax Christi Vlaanderen. Thema van dit jaar is ‘Weerbaar in kwetsbaarheid’.

Rudi Vranckx over Syrië

Op dinsdag 17 april 2018 geeft VRT-journalist Rudi Vranckx in Herent een lezing over de oorlog tegen IS, de situatie in Syrië en de gevolgen voor onze samenleving.

‘Faites la Paix’ - 100 jaar na Wereldoorlog I

Van 19 tot 22 april 2018 heeft in Arras en Lille een vredesevent plaats, als herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Wij zijn vernuftig genoeg om die dingen [kernwapens] te ontwerpen. Maar ik ben er niet zo zeker van of wij vernuftig genoeg zijn om ze niet te gebruiken.

Stephen Hawking