E-week Pax Christi Vlaanderen - week 13 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 13 - van 27 maart tot 2 april 2017

Historische VN-onderhandelingen kernwapenverbod van start in New York

Op maandag 27 maart 2017 gingen in New York historische VN-onderhandelingen van start die moeten leiden tot een verbodsverdrag op kernwapens.

Over het geweld in de Kasaï-regio

Op 28 maart 2017 werden twee Westerse VN-onderzoekers en een Congolese begeleider dood teruggevonden in Kasaï. Beleidsmedewerker Nadia Nsayi geeft uitleg bij het geweld in die regio.

Actie bij militaire basis Kleine-Brogel

De VN-onderhandelingen voor een kernwapenverbod gingen 27 maart 2017 van start. België gaat niet mee aan tafel. Pax Christi Vlaanderen demonstreerde in Kleine-Brogel mee tegen die beslissing.

Op vredestocht naar Israël en Palestina

Van maandag 3 tot woensdag 12 april 2017 trekt opnieuw een groep reizigers op vredestocht met Broederlijk Delen en Pax Christi naar Israël en Palestina. Zij brengen dagelijks verslag uit.

Gastvrij Antwerpen: editie 3

Gastvrij Antwerpen is het warmste feest van Antwerpen in de wereld. 29 april 2017 in de Roma: een kans voor ontmoetingen tussen locals en nieuwe Antwerpenaren, een kans om je gastvrijheid te tonen, en natuurlijk om te eten, dansen en zelf te zingen!

Filmvertoning 'Shadow World'

Op dinsdag 25 april 2017 vertoont USOS (Universitaire Stichting voor Ontwikkelingssamenwerking) aan de UA de film 'Shadow World' van Johan Grimonprez.

Filmvertoning: Beni Files

Op zondag 23 april 2017 kan je in Brugge gaan kijken naar het aangrijpende document Beni-Files, van Elien Spillebeen.

Broederlijk Delen: Beter honger voorkomen dan genezen

In het kader van de campagne 'Stort regen voor Burkina Faso' verbleven acht ontwikkelingswerkers uit Burkina Faso in ons land. Bij hun afscheid schreven zij een brief.

Voorstanders van kernwapens zeggen dat kernwapens niet bedoeld zijn om te gebruiken. Dat wil ik rustig geloven. Maar de geschiedenisboeken staan vol van mensen met goede bedoelingen, en toch liep het telkens uit de hand.

Tom Sauer (Het Laatste Nieuws, 28 maart 2017)