E-week Pax Christi Vlaanderen - week 14 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 14 - 4 tot 10 april 2016

Wereldwijde militaire uitgaven ook in 2015 buitensporig hoog

Op 5 april 2016 publiceerde het Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) zijn jaarlijkse overzicht van de wereldwijde militaire uitgaven in 2015. Ook dit jaar tekent SIPRI weer een gigantisch bedrag op.

Vredesconferentie over gevechtsvliegtuigen - 15 april 2016

De jaarlijkse vredesconferentie van de Belgische vredesbeweging, op 15 april 2016, staat in het teken van de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen.

Conferentie: Global Day of Action against Military Spending

Op 18 april 2016, Global Day of Action against Militairy Spending, organiseert het International Peace Bureau (IPB) een conferentie over een evenrediger verdeling van middelen tussen militaire en sociale doelstellingen.

Gesprek met Greet Vanaerschot: topvrouw bij Pax Christi International

Greet Vanaerschot ging begin maart 2016 aan de slag als nieuwe algemeen secretaris van Pax Christi International. Kerk & Leven had een gesprek met haar.

Zondag 24 april – Manifestatie tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen

Op 24 april 2016 laat het Belgisch platform tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen zijn stem horen tijdens een manifestatie in Brussel.

Pax Christi-dag: 16 mei 2016

Op maandag 16 mei 2016, tweede Pinksterdag, heeft de jaarlijkse Pax Christi-dag plaats.

Recensie: De lokroep van IS

Verschillende experts belichten, elk vanuit hun eigen invalshoek en expertise, het complexe fenomeen van de Syriëstrijders. Redactie van Patrick Loobuyck.

Recencie: Je bent er geweest

Dit Palestijns kinderrechtenboekje is een aanklacht tegen de wrede omgeving waarin zovele Palestijnse kinderen vandaag opgroeien.

Recensie: Jamil & Jamila Deel 1

Op zoek naar een materiaal om met kinderen de actualiteit rond vluchtelingen duidelijker en meer bespreekbaar te maken? Dit boekje van Elsbeth de Jager en Esther van der Ham is alvast een toegankelijke keuze.

Wij moeten met iedereen kunnen praten. Zelfs als we een bot antwoord krijgen. Er is geen alternatief. Een professioneel inlichtingenofficier moet met iedereen kunnen praten… Ik zie dat jij geen glas eet, hij ziet dat ik geen benzine drink. Dingen worden helder dan.

Avraham Shalom, voormalig hoofd van de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet in ‘The Gatekeepers’, documentaire van Dror Moreh (gezien op VPRO, 7 april 2016)