E-week Pax Christi Vlaanderen - week 16 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 16 - 18 tot 24 april 2016

Zondag 24 april – Manifestatie tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen

Laat op 24 april 2016 mee je stem horen tijdens de manifestatie tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen in Brussel!

De truc van 15 miljard: Nieuwe gevechtsvliegtuigen zijn budgettaire hocus pocus

Op vraag van De Gids schreef Willem Staes, beleidsmedewerker Veiligheid en Ontwapening bij Pax Christi Vlaanderen, een analyse over de geplande aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen.

Gezamenlijke oproep tot respect voor de basisprincipes van onze samenleving

Op 20 april 2016 stelde de federale regering samen met vertegenwoordigers van de erkende levensbeschouwingen in ons land een gezamenlijke oproep op tot respect voor de basisprincipes van onze samenleving.

‘Gezocht: m/v voor Vredeswerk met spirit’ - 6de vredeswake Langemark

Op zondag 29 mei 2016 belicht de zesde Vredeswake Langemark de kracht die mensen putten uit religie en spiritualiteit om te werken aan vrede.

Open avond: Woelige verkiezingsperiode in Centraal-Afrika

Op donderdag 12 mei 2016 stelt Attent, Netwerk voor maatschappelijke inzet in bisdom Antwerpen, tijdens een open avond de woelige verkiezingsperiode in 'Belgisch Afrika' centraal.

Oproep van de internationale vredesbeweging aan de Kerk: zet de evangelische geweldloosheid centraal

Van 11 tot 13 april 2016 bogen deelnemers uit de hele wereld zich tijdens een congres in Rome over Geweldloosheid en Rechtvaardige Vrede.

Het basisprincipe is dat het uiteindelijke en meest waardevolle doel van de mens en van de mensheid de afschaffing is van oorlogvoeren.

Uit de boodschap van paus Franciscus aan de deelnemers van de Conferentie over Geweldloosheid en Rechtvaardige Vrede in Rome (11 april 2016)