E-week Pax Christi Vlaanderen - week 16 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 16 - van 16 tot 22 april 2018

Gevechtsvliegtuigen: Operatie Schone Handen overtuigt niet

Op 18 en 19 april 2018 organiseerde de federale Kamercommissie Defensie hoorzittingen over de vervanging van de Belgische F16-gevechtsvliegtuigen. Lees de Q&A van Pax Christi Vlaanderen.

Emoties domineren mens én wereldgebeuren

Emoties en de zware focus op identiteit drijven mens en politiek in de 21ste eeuw. Paul Lansu, senior policy advisor van Pax Christi International, schreef er een essay over.

Terzake: donorconferentie voor Congo

Op vrijdag 13 april 2018 had in Genève een donorconferentie plaats voor de DR Congo. De Congolese regering zelf nam niet deel.

Maman Colonelle op Afrika Filmfestival

Op vrijdag 27 april 2018 vertoont het Afrika Filmfestival in samenwerking met Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen de film 'Maman Colonelle'.

Stadswandeling: Verhalen over Congo in Antwerpen

Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen, in samenwerking met het Vlaams-Afrikaans Huis Kuumba en Hand in Hand, nodigen je uit voor een wandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

Stiltecirkels voor herdenking Nakba

Op 15 mei 2018 worden in verschillende Belgische steden en gemeenten stiltecirkels gehouden, om de Palestijnse 'Nakba' te herdenken. Ca. 750.000 Palestijnen vluchtten in 1948 uit hun huizen en dorpen. Het overgrote deel van hen kon nooit meer terugkeren.

Congo-avond: wegen naar Congo?

Op 23 mei 2018 heeft aan de Universiteit Hasselt, in het kader van het Afrika Filmfestival, een avond plaats over Congo, met panelgesprek en documentaire.

Pax Christi-dag 2018

Op Pinkstermaandag 21 mei 2018 nodigen wij vrijwilligers en sympathisanten van Pax Christi Vlaanderen uit op de jaarlijkse Pax Christi-dag.

De omgang met die audits is al een aanfluiting van hoe een regering zich in het parlement hoort te verantwoorden – en dat, tot nu toe, parlementsleden van de meerderheid laten betijen, illustreert slechts hun onderworpenheid aan de macht van de particratie. Terwijl die audits slechts het helemaal uit de hand gelopen sluitstuk zijn van een erfzonde bij een miljardenorder waarover de regering zichzelf vooraf niet voldoende heeft geïnformeerd – waarna ze, logisch, ook in het parlement niets meer te vertellen heeft.

Marc Reynebeau over de F-16-saga (De Standaard, 18 april 2018)