E-week Pax Christi Vlaanderen - week 17 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 17 - van 25 april tot 1 mei 2016

Bescherm burgers in Syrië!

Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen zijn ontzet over de aanvallen op Aleppo (op 28 april 2016). Daarbij werd onder meer een hospitaal gebombardeerd.

Een jaar later in Burundi - Q & A

Eind april 2015 brak de crisis uit in Burundi. Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen geven een stand van zaken, een jaar na de feiten.

Stevig publiek debat over kernwapens dankzij PAX Nederland

De Nederlandse regering negeerde de wens van de bevolking om komaf te maken met kernwapens. Een petitie dwong de Tweede Kamer een open debat te houden. Dat is gelukt!

Besprekingen over kernontwapening in Genève - 2 tot 13 mei 2016

Roep de Belgische vertegenwoordiging op de internationale ontmoeting over nucleaire ontwapening op om actief en creatief deel te nemen aan de besprekingen.

Briefing paper: Een internationaal verbodsverdrag als volgende stap naar een kernwapenvrije wereld

Van 2 tot 13 mei 2016 vinden in Genève VN-besprekingen plaats over kernwapens.

The five like you

‘When will I see my family?’ ‘What’s going to happen to me?’. Het zijn echo’s uit het stuk, maar het zijn vragen die vandaag nog meer dan gisteren realiteit zijn en onbeantwoord blijven voor de jongens. (Uit afscheidsbrief van een joker)

Pax Christi zoekt vrijwilligers voor Vredesweekmailling

Pax Christi Vlaanderen zoekt nog een aantal vrijwilligers voor de jaarlijkse massamailing in het kader van de Vlaamse Vredesweek.

Manifestatie 'Geen gevechtsvliegtuigen': een verslag

Drieduizend mensen verzamelden op zondag 24 april 2016 in hartje Brussel voor de nationale manifestatie tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen. Een verslag.

Kansen op vrede in Syrië en de omliggende landen: open avond

Op woensdag 18 mei 2016 heeft in het huis van de Stichting Ulburghs in Zolder een open avond plaats over de toekomst van Syrië.

Ontmoetings- en reflectievoormiddag: verbindende communicatie - 10 mei 2016

Op 10 mei 2016 organiseert de werkgroep KiJo Solidariteit een ontmoetings- en reflectievoormiddag over verbindende communicatie.

2014 - 2018: Samen onderweg naar vrede

Op zaterdag 21 mei 2016 organiseren het Bisdom bij de Krijgsmacht, het Bisdom Antwerpen, de Antwerpse Raad van Kerken en Pax Christi Vlaanderen een conferentie in het teken van 100 jaar na de Eerste Wereldoorlog.

Waarschuwt Reynders voor een Congolese lente?

Op 26 en 27 april 2016 bezoekt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders Congo. Nadia Nsayi belicht de gespannen situatie die de minister daar zal aantreffen en het belang van zijn passage in buurland Angola.

We hadden onze uitwijzing kunnen zien als een excuus om te stoppen, maar wij hebben ze gebruikt als een beweegreden om verder te doen!

Twee deelnemers aan het UM4P-project Poelkapelle werkten ondanks hun uitwijzing de hele 'Five like you'-toernee' af.