DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 2 - van 9 tot 15 januari 2017

Vormingsaanbod Pax Christi Vlaanderen tijdens Week tegen Pesten 2017

Tijdens de Week tegen Pesten kan je bij Pax Christi weer terecht voor twee interessante vormingsdagen, op 17 en 23 februari 2017

Academische opening Opleiding Vredeseducatie 2017

Op 14 februari 2017 wordt de nieuwe cyclus van de Opleiding Vredeseducatie op gang getrokken met een academische openingszitting. Gastspreker is Christophe Busch directeur van de Kazerne Dossin.

Expo: Vreedzaam verzet in Israël en Palestina

Van 16 januari tot 1 februari 2017 loopt bij Pax Christi Vlaanderen de tentoonstelling 'Vreedzaam verzet'.

Israël en Palestina, de kaarten op tafel: gespreksavond

Op donderdag 26 januari 2017 geven Brigitte Herremans en Ludo Abicht duiding bij hun pas gepubliceerde boek 'Israël & Palestina. De kaarten op tafel'.

Gespreksavond met Yael Brakin over vreedzaam verzet in Israël

Op dinsdag 31 januari 2017 spreekt Yael Brakin bij Pax Christi Vlaanderen over vredesinitiatieven in Israël vanuit haar eigen ervaring.

Boekvoorstelling: Is dit nu de islam?

Op zaterdag 21 januari 2017 organiseert de Interlevensbeschouwelijke Werkgroep Gent een voorstelling van het boek ‘Is dit nu de islam?’, van imam Khalid Benhaddou.

Solidariteit met asielzoekers, vluchtelingen en migranten. De sociale organisaties - uitgedaagd

Op 15 februari 2017 organiseert beweging.net BHV een panelgesprek met als thema: ‘Sociale organisaties in Vlaanderen en in Brussel: Uitdagingen op vlak solidariteit.’

Met haar uitspraak ‘Wir schaffen das’ daagt Merkel ons uit om op dat vlak in eigen ziel te kijken. En dat roept weerstand op.

Mark Van de Voorde (De Standaard, 12 januari 2017)