E-week Pax Christi Vlaanderen - week 20 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 20 - van 13 tot 19 mei 2019

De tweede Nakba-herdenking: een terugblik

Op 15 mei 2019 organiseerde Pax Christi Vlaanderen, samen met verschillende andere (plaatselijke) organisaties, stiltekringen om aandacht te vragen voor de voortdurende Nakba, of 'catastrofe'.

Nieuw rapport: Vredeseducatie als pijler voor geweldpreventie

Pax Christi Vlaanderen werd uitgenodigd om te getuigen over het belang van vredeseducatie als essentieel onderdeel van geweldpreventie en vredesopbouw, bij de lancering van het jongste rapport van Quakers Council for European Affairs.

Together2050 gelanceerd, ook met Pax Christi

Sign for my Future verzamelde 267.617 handtekeningen: zoveel Belgen vragen een krachtdadig klimaatbeleid. Pax Christi Vlaanderen steunt dit voluit, want zorgen voor onze aarde is zorgen voor de mensen is vrede.

Pax Christi International en Pax Christi Vlaanderen herdenken 71 jaar Nakba

Naar aanleiding van de herdenking van de Nakba, op 15 mei, stuurde Pax Christi International onderstaand perscommuniqué uit.

Kleurrijke optocht voor Right(s)Now

Zondag 12 mei 2019 liep een bonte menigte door Brussel voor Right(s)Now, een initiatief van Hart boven Hard voor meer sociale en klimaatrechten.

Vragen bij de deelname van België op het songfestival

Van 14 tot 18 mei 2019 heeft in Tel Aviv het Eurovisiesongfestival plaats. Pax Christi Vlaanderen maakte in een brief aan de overheid enkele bedenkingen bij de Belgische deelname aan de populaire liedjeswedstrijd.

Parents Circle en Combatants for Peace blikken hoopvol terug op Memorial Day Ceremony

Dankbare en hoopvolle terugblik op de Israeli-Palestinian Memorial Day Ceremony van 7 mei 2019: 'Sharing Sorrow, Bringing Hope'.

Dag van Vredesspiritualiteit: 'Bemin uw vijanden'

Op 9 juli 2019 organiseert de werkgroep vredesspiritualiteit van Pax Christi Vlaanderen in het Grootseminarie in Brugge een dag van vorming, onder de noemer: 'Bemin uw vijanden'.

Pax Christi-dag 2019

Op Pinkstermaandag 10 juni 2019 is het weer zover: dan nodigen wij vrijwilligers en sympathisanten uit op de jaarlijkse Pax Christi-dag.

Diepe gedachten kunnen alleen maar opkomen in discussie, bij tegenspraak, als de mogelijkheid bestaat om niet alleen juiste, maar ook onjuiste gedachten te uiten.

Andrej Sacharov, over vrijheid van meningsuiting