E-week Pax Christi Vlaanderen - week 21 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 21- van 20 tot 26 mei 2019

Kernwapens in België: de Vlaamse partijen spreken zich uit

Op 23 april 2019 gingen de Vlaamse politieke partijen op uitnodiging van de Belgische Coalitie tegen Kernwapens met elkaar in debat over het Belgisch kernwapenbeleid.

Reflectie: Vrede in eigen samenleving

Behandel de anderen zoals je door hen wilt behandeld worden - een reflectie over vrede in eigen samenleving van Paul Lansu.

Panelgesprek - Dekoloniseren, waarom?

Op zaterdag 8 juni 2019 gaan drie panelleden tijdens het Wereldfeest in Leuven in gesprek over dekolonisering.

Dag van Vredesspiritualiteit: 'Bemin uw vijanden'

Op dinsdag 9 juli 2019 organiseert de werkgroep vredesspiritualiteit van Pax Christi Vlaanderen in het Grootseminarie in Brugge een dag van vorming, onder de noemer: 'Bemin uw vijanden'.

Pax Christi-dag 2019

Op Pinkstermaandag 10 juni 2019 is het weer zover: dan nodigen wij vrijwilligers en sympathisanten uit op de jaarlijkse Pax Christi-dag.

De tweede Nakba-herdenking: een terugblik

Op 15 mei 2019 organiseerde Pax Christi Vlaanderen, samen met verschillende andere (plaatselijke) organisaties, stiltekringen om aandacht te vragen voor de voortdurende Nakba, of 'catastrofe'.

De kettingreactie van het kwade - haat die haat zal oogsten, oorlogen die oorlogen achter zich aan zullen slepen – moet worden verbroken, of wij zullen in een duistere afgrond van de vernietiging worden gestort.

Martin Luther King jr. (Strength to Love)