E-week Pax Christi Vlaanderen - week 22 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 22 - van 30 mei tot 5 juni 2016

Actualiteitsnota: Impasse in Congo

In mei 2016 bezocht beleidsmedewerker Nadia Nsayi de DR Congo. Ze sprak er met vertegenwoordigers van de politieke meerderheid, oppositie, kiescommissie, ngo’s, jongerenbewegingen, ambassades, EU en VN. Een actualiteitsnota.

Theater creëert dialoog tussen jongen en politie

Er is duidelijk een groot communicatieprobleem tussen jongeren en politie. Beide gebruiken een andere taal en gedragen zich totaal anders. Een bijzonder relevant thema dus om rond te werken.

Laurien Ntezimana getuigt op de zesde Vredeswake Langemark

Zondag 29 mei 2016 had de ondertussen zesde Vredeswake Langemark plaats. Voor de meer dan 600 aanwezigen werd het opnieuw een indringende viering.

Herent solidair met vluchtelingen in Syrië

Geraakt door het leed van de vluchtelingen in en uit Syrië organiseren burgers in Herent op zondag 12 juni 2016 een solidariteitsactie.

Nieuwsbrief Pax Christi International – juni 2016

De juni 2016-editie van de nieuwsbrief van Pax Christi International is uit!

Ik heb de twee kanten gezien. Er zijn mensen die beseffen dat er problemen zijn en die daarmee aan de slag gaan. Maar er is ook een tendens die alleen inspeelt op die angst en een hard beleid voert. Wat kiezen we? Stappen we in de opwaartse spiraal van geweld die liefde ontketent? Of stappen we in de neerwaartse spiraal van geweld die geweld oproept?

Rudi Vranckx (Okra Magazine, juni 2016)