DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 23 van 5 tot 11 juni 2017.

Vrijwilligers: bedankt!...

Al een hele week steekt een heel aantal vrijwilligers de handen uit de mouwen om de mailing voor de Vredesweek klaar te maken. HEEL VEEL DANK daarvoor!

Pax Christi International zoekt vrijwilligers

Pax Christi International is op zoek naar vrijwilligers voor verschillende taken.

Overspeelt Saoedi-Arabië zijn hand?

In een regio geteisterd door oorlog en terreur schorten een aantal Golfstaten en Egypte hun diplomatieke betrekkingen met oliestaat Qatar op.

Hoezo een bezetting?

50 jaar na de zesdaagse oorlog zit de situatie in Israël en de Palestijnse gebieden muurvast. Hoe kijken Israëli's zelf tegen de bezetting aan?

De wurggreep van 50 jaar bezetting

50 jaar na de zesdaagse oorlog zit de situatie in Israël en de Palestijnse gebieden muurvast. Is de bezetting een onontwarbaar kluwen geworden?

Op zoek naar acteurs

Dinsdag 23 mei 2017 werd UM4P uitgenodigd bij KunstZ.

Open ruimtes in de stad tegen angst

Wat heeft de inrichting van de stad en haar openbare ruimtes te maken met vrede? Interessant bericht vanop deredactie.be. Lees ook ons campagnedossier hierover uit 2013.

Hoelang duurt die Zesdaagse Oorlog nog?

5 juni, vijftig jaar geleden begon de Zesdaagse Oorlog. Ondanks die naam duurt die oorlog nog altijd. Een bijdrage van Mark Van de Voorde.

Wereldvluchtelingendag: Wake voor vluchtelingen

Op dinsdag 20 juni 2017 organiseert de Interlevensbeschouwelijke Werkgroep Gent een interlevensbeschouwelijke wake voor vluchtelingen.

Vluchtelingendebat XXL met Robert Fisk

Op 22 juni 2017 heeft in Gent een debat en een lezing van de gerenommeerde oorlogsjournalist Robert Fisk plaats. Aansluitend is er een culturele avond met artistieke inbreng van mensen op de vlucht.

Wereldvluchtelingendag - Film "Dying for life" in 4 steden.

In het kader van Wereld Vluchtelingen Dag organiseren filmmakers Andrés Lübbert & Hussein Shabeeb 4 vertoningen in 4 steden van hun film "Dying for life".

Israël en Palestina: 50 jaar bezetting

Op 5 juni 1967 brak de Zesdaagse Oorlog uit. 50 jaar later is de bezetting meer dan ooit een feit.

De confrontatie met zo’n brutale oorlog als die van 1917 bij ons, kan ons aanzetten tot waakzaamheid, om minder slaapwandelend in het heden te staan, en de verworven vrede beter te koesteren en uit te dragen.

Piet Chielens, coördinator In Flanders Fields (bijlage bij DM Magazine, 3 juni 2017)