E-week Pax Christi Vlaanderen - week 24 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 24 - van 12 tot 18 juni 2017

Beste e-weeklezer,

Op 20 juni is het internationale Wereldvluchtelingendag. Bovenaan deze nieuwsbrief vind je een aantal activiteiten die in het kader van deze dag georganiseerd worden.

Wereldvluchtelingendag: Wake voor vluchtelingen

Op dinsdag 20 juni 2017 organiseert de Interlevensbeschouwelijke Werkgroep Gent een interlevensbeschouwelijke wake voor vluchtelingen.

Vluchtelingendebat XXL met Robert Fisk

Op 22 juni 2017 heeft in Gent een debat en een lezing van de gerenommeerde oorlogsjournalist Robert Fisk plaats. Aansluitend is er een culturele avond met artistieke inbreng van mensen op de vlucht.

Wereldvluchtelingendag - Film "Dying for life" in 4 steden.

In het kader van Wereld Vluchtelingen Dag organiseren filmmakers Andrés Lübbert & Hussein Shabeeb 4 vertoningen in 4 steden van hun film "Dying for life".

Wereldvluchtelingendag: ‘Kunst op de vlucht 3.0 Crossings'

Op 16 juni 2017 organiseren Vluchtelingenwerk Vlaanderen en Toneelhuis ‘Kunst op de vlucht 3.0 Crossings’, een programma in het kader van Wereldvluchtelingendag.

Nieuw rapport: Belgische kernwapendiplomatie is “gerecycleerd en gevaarlijk”

Van 15 juni tot 7 juli 2017 onderhandelen 132 landen in New York over een nieuw internationaal verbodsverdrag op kernwapens. België doet niet mee.

Radicaal samen: website Vredesweek online

Van 21 september tot 2 oktober 2017 heeft de Vredesweek plaats. Neem alvast een kijkje op de kersverse website.

Spanningen in Congo lopen op

Nu de verkiezingen in Congo almaar onwaarschijnlijker lijken, wordt de situatie in het land met de dag woeliger. Nadia Nsayi is in de regio.

Het neerslaan van dromen

In haar vierde bijdrage over het Midden-Oosten voor dS Avond/de Mening schrijft Brigitte Herremans over hoop en dromen van mensen die zich verzetten tegen dictaturen en politiestaten.

Maak vrienden

Prominente religieuze figuren, onder wie paus Franciscus en de Dalai Lama, roepen in een video op tot vriendschap en begrip.

Wees niet bang voor al wat vreemd is en laat je niet beïnvloeden door onheilsprofeten. In mijn lange leven heb ik veel volkeren, culturen en godsdiensten gezien. Niet één ervan is superieur, en van allemaal kunnen we iets leren.

Walter Zinzen in ‘De vijf levenslessen van…’ (De Standaard, 12 juni 2017)