E-week Pax Christi Vlaanderen - week 26 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 26 - van 26 juni tot 2 juli 2017

Pax Christi op de VN-onderhandelingen voor een kernwapenverbod in New York

Willem Staes, beleidsmedewerker Veiligheid en ontwapening bij Pax Christi Vlaanderen, volgt van 26 juni tot 7 juli 2017 in New York de VN-onderhandelingen voor een kernwapenverbod.

#NuclearBanBlog 3: De Belgische gerecycleerde benadering

Nog 7 dagen totdat kernwapens eindelijk verboden worden. België weigert echter deel te nemen aan deze historische VN-onderhandelingen. Willem Staes legt uit vanuit New York.

#NuclearBanBlog 2: Wat is de impact van een kernwapenverbod op NAVO-lidmaatschap?

Van 15 juni tot 7 juli 2017 onderhandelt de VN over een verbodsverdrag op kernwapens. Willem Staes is in NY. Volg zijn blog.

#NuclearBanBlog 1: Wat is de impact van een nieuw verbodsverdrag op kernwapens?

Van 15 juni tot 7 juli 2017 onderhandelt de VN in New York over een verbodsverdrag op kernwapens. Willem Staes is in NY. Volg zijn blog.

Bezinningsdriedaagse: geweldloosheid en rechtvaardige vrede

Van 25 tot 27 augustus 2017 heeft in Biezenmortel (NL) een bezinningsdriedaagse plaats met als thema ‘geweldloosheid en rechtvaardige vrede’.

De geweldloze weg van Jezus van Nazareth en actieve geweldloosheid vandaag - studiedag

Op donderdag 13 juli 2017 organiseert de werkgroep vredesspiritualiteit van Pax Christi Vlaanderen opnieuw een studiedag in de Sint-Andriesabdij.

Kernwapens kunnen de planeet misschien wel honderd keer vernietigen. Daar kun je maar een ding uit besluiten: ze moeten de wereld uit. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor deze mooie planeet, voor onze kinderen en voor de vele generaties na ons.

Chinees kunstenaar Ai Weiwei in een videoboodschap aan de VN-onderhandelaars voor een verbodsverdrag op kernwapens (ICAN, 23 juni 2017)