DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 23 - van 25 juni tot 1 juli 2018

Iedereen Thuis! Op naar de 29ste Vredesweek

De Vredesweek-website met de campagne van 2018 staat online. Neem een kijkje en verneem alles over de 29ste Vredesweek, onder het motto: Iedereen Thuis!

Kabila opnieuw kandidaat? Vrees voor volkswoede

Charis Basoko van Broederlijk Delen-partner Rodhecic en geen onbekende voor Pax Christi Vlaanderen, doet de komende weken een lobbytoer door België. Hij vraagt dat de EU en de Afrikaanse Unie meer druk uitoefenen op het regime in Kinshasa.

Israël en Palestina: Doorbreek de spiraal van geweld

Op zaterdag 9 en 16 juni 2018 stond De Vleugel in zijn vieringen stil bij de 70ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Israël, en de daarmee gepaard gaande ‘catastrofe’ voor de Palestijnen. Paul Lansu en Frederik Janssens leverden een bijdrage.

Congowandeling in Antwerpen

De drie eerste stadswandelingen langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo zijn volzet. Toch interesse? Laat het ons weten!

Vormingsdag: Weerbaar midden kwetsbaarheid

Op dinsdag 10 juli 2018 heeft in de Sint-Andriesabdij, Zevenkerken de jaarlijkse studiedag plaats, georganiseerd door de werkgroep vredesspiritualiteit van Pax Christi Vlaanderen. Thema van dit jaar is ‘Weerbaar in kwetsbaarheid’.

Wetten veranderen. Het geweten blijft.

Sophie Scholl