E-week Pax Christi Vlaanderen - week 27 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 27 - van 2 tot 8 juli 2018

Internationaal onderzoek: ruime meerderheid Europeanen wil Amerikaanse kernwapens weg

Nieuw internationaal onderzoek, uitgevoerd in opdracht van ICAN, toont aan dat een ruime meerderheid van de Belgische, Nederlandse, Duitse en Italiaanse bevolking een ander kernwapenbeleid wil.

België neemt voortrekkersrol op in strijd tegen killer robots

Op 4 juli 2018 keurde de Kamercommissie Defensie een resolutie goed die de Belgische regering vraagt een voortrekkersrol op te nemen in de strijd tegen 'killer robots'.

Nieuw onderzoek: 60 % van de Belgen wil internationaal verbod op ‘killer robots’

Een nieuwe peiling, uitgevoerd in opdracht van Pax Christi Vlaanderen en de Campaign to Stop Killer Robots, toont dat 60 percent van de Belgische bevolking een internationaal verbod wil op ‘killer robots’.

Boekvoorstelling: Congolese vrouwen nemen het woord

Op zaterdag 28 juli 2018 heeft bij Pax Christi Vlaanderen de voorstelling plaats van het boek 'De vrouwen van de Congolese diaspora nemen het woord'.

Congo in Antwerpen: een vergeten verhaal?

Nadia Nsayi en Guy Poppe gidsten in het weekend van 30 juni een groep wandelaars langs plaatsen die symbool staan voor de relaties tussen Antwerpen en Congo.

Vormingsdag: Weerbaar midden kwetsbaarheid

Op dinsdag 10 juli 2018 heeft in de Sint-Andriesabdij, Zevenkerken de jaarlijkse studiedag plaats, georganiseerd door de werkgroep vredesspiritualiteit van Pax Christi Vlaanderen. Thema van dit jaar is ‘Weerbaar in kwetsbaarheid’.

Je kan oorlog niet voorkomen en je er tegelijkertijd op voorbereiden.

Albert Einstein