E-week Pax Christi Vlaanderen - week 3 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 3 - van 15 tot 21 januari 2018

Openingslezing Opleiding vredeseducatie 2018

Op 20 februari 2018 openen Rudi Vranckx en Fatima Ezzarhouni het nieuwe academiejaar van de Opleiding Vredeseducatie.

#ikmaakjeblij-week tegen pesten

Tijdens de Week tegen Pesten – van 2 tot 9 februari 2018 – organiseren Neentegenpesten & Peer Support Vlaanderen voor het vijfde jaar op rij de #ikmaakjeblij-week.

Pax Christi International wil strengere normen tegen massavernietigingswapens

Pax Christi International schreef op 10 januari 2018 de 15 leden van de VN-Veiligheidsraad aan om meer werk te maken van een verbod op massavernietigingswapens.

Actualiteitsnota over Israël en de Palestijnse gebieden

Het conflict tussen Israël en Palestina staat opnieuw hoog op de Europese en Belgische politieke agenda. Een actualiteitsnota gaat in op de actuele situatie in Jeruzalem, de Westoever en de Gazastrook.

Vredesdag KU Leuven: 'Wanhoop weerstaan'

Op woensdag 28 februari 2018 heeft naar aanleiding van Vredesdag aan de KU Leuven een colloquium plaats over ‘Wanhoop weerstaan! De transformatieve kracht van actieve geweldloosheid’.

‘Faites la Paix’ – Arras, april 2018

Van 19 tot 22 april 2018 heeft in de regio Lille-Arras een groot internationaal vredesinitiatief plaats, ter herdenking van 100 jaar Wereldoorlog I.

Analyse: 'Een wereld zonder oorlog? Maak oorlog overbodig.'

In een nieuwe reflectie formuleert Paul Lansu een antwoord op de vraag “Zullen we uiteindelijk een wereld ‘kunnen’ krijgen zonder oorlog?”

Vredesinstituut verwelkomt nieuwe directeur

Tine Destrooper neemt vanaf 16 januari 2018 de fakkel over als directeur bij het Vlaams Vredesinstituut. Zij volgt Tomas Baum op, wiens mandaat deze maand afliep.

Vacature bij Emmaüs Antwerpen

Jeugdzorg Emmaüs Antwerpen zoekt een inwonend volwassene voor een kleine wooneenheid, ter ondersteuning van vier tot vijf jongeren.

Sereniteit vergt niet dat meningsverschillen worden genegeerd, integendeel zelfs: ze vergt dat meningsverschillen scherp worden gesteld, maar… op basis van solide argumenten, zonder de persoon met wie men van mening verschilt te denigreren, en met een open blik voor tegenargumentatie.

Leo Neels, vrt NWS, 19 januari 2018