DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 32 - van 5 tot 11 augustus 2019 

Stuur premier Michel een brief voor stappen kernontwapening

Naar aanleiding van de herdenking van 74 jaar atoomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki stelde Pax Christi Vlaanderen en de Leuvense Vredesbeweging een brief op, gericht aan premier Michel, om België aan te sporen werk te maken van een kernwapenvrije wereld.

Actualiteit primeert op herdenking atoomaanvallen 1945

De Leuvense Vredesbeweging, waaronder Pax Christi, vroeg op 7 augustus ll. aandacht voor de 74e herdenking van de atoomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki, te midden van actuele nucleaire spanningen.

Reflectie: Waarom mensen migreren

Het migratiedebat staat hoog op de agenda. Het (anti)migratiediscours verhardt en solidariteit krijgt steeds vaker met tegenkanting te maken. Paul Lansu van Pax Christi schreef er een reflectie over.

Ecokerk lanceert klimaatcampagne: 'Red hun toekomst. Klimaatplan.nu'

Ecokerk zet tijdens de Scheppingsperiode zijn werk voor het klimaat in het licht. Met als motto ‘Red hun toekomst. Klimaatplan.nu’ treedt het platform de eisen van de ‘klimaatjongeren’ voor een kordaat klimaatbeleid bij.

Onderdrukkende taal doet meer dan geweld weergeven; zij ís geweld; doet meer dan de grenzen van kennis uitdrukken; zij begrenst kennis.

Toni Morrison, Nobel Lecture, 7 december 1993