E-week Pax Christi Vlaanderen - week 34-36 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 34-36 - van 20 augustus tot 9 september 2018

Steun onze actie voor een verdrag dat killer robots verbiedt

Graag vragen wij uw financiële steun voor onze actie voor een verdrag dat de ontwikkeling, productie en het gebruik van killer robots verbiedt. U kan hier online een gift doen.

Première - Geen licht zonder schaduw

Op dinsdag 2 oktober 2018 heeft de première plaats van de schaduwvoorstelling 'Geen licht zonder schaduw', waarin vijf acteurs een gesprek aangaan met het publiek over hoe we omgaan met mensen die delicten hebben gepleegd en hun slachtoffers.

Boek een voorstelling: 'Geen licht zonder schaduw' over detentie

In deze schaduwvoorstelling brengen een gesprek met het publiek op gang over hoe we omgaan als maatschappij met mensen die delicten hebben gepleegd en hun slachtoffers.

Killer robots: groeiende meerderheid VN-lidstaten wil verbodsverdrag

VN-lidstaten verzamelden van 27 augustus tot 1 september 2018 voor diplomatiek overleg over "killer robots". Pax Christi Vlaanderen nam deel aan deze besprekingen.

Vredeswens van Pax Christi bij 70 jaar Wereldraad van Kerken

Het 70-jarig bestaan van de Wereldraad voor Kerken wordt op verschillende plaatsen gevierd. Op 23 augustus 2018 was er een gebedsmoment in de Kathedraal van Antwerpen met onder meer een vredeswens door Pax Christi.

Franciscaanse vredeswake in Antwerpen

Op donderdag 27 september 2018 organiseren de Minderbroeders Kapucijnen en Pax Christi Vlaanderen een Franciscaanse vredeswake, in het kader van de Vredesweek.

Maak kolonisatie bespreekbaar

Nadia Nsayi, beleidsmedewerker Congo bij Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen, hekelt het Belgische koloniale herdenkingsbeleid. Kritische verantwoording bij standbeelden van Leopold II is goed, maar niet voldoende.

Vredesloop in Ieper

Strek op 20 oktober 2018 je sportieve benen voor vrede.

11.11.11 lanceert campagne

Op zaterdag 22 september 2018 lanceert 11.11.11 haar campagne #AllemaalMensen in de Bijloke in Gent.

Persbericht: België moet verbod killer robots steunen tijdens VN-conferentie

Van 27 tot 31 augustus 2018 beslist een VN-conferentie of er in 2019 onderhandelingen worden opgestart over een nieuw internationaal verdrag dat killer robots preventief verbiedt. Ook België moet verder kleur bekennen. Collega Willem Staes is ter plaatse.

De politieke wereld en de burgerlijke samenleving moeten zich dringend bezinnen. In de politieke wereld moet het fatsoen terugkeren. In de samenleving moet de schaamte terugkeren. 

Mark Van de Voorde, vrtNWS (Opinie, 5 september 2018)