E-week Pax Christi Vlaanderen - week 35 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 35 - van 28 augustus tot 3 september 2017

Conflict Noord-Korea: Oproep voor diplomatieke oplossing

Abolition 2000, een wereldwijd platform van vredes- en ontwapeningsorganisaties, roept de VS en Noord-Korea, en bij uitbreiding de landen en belanghebbenden in de regio, op om een diplomatieke oplossing te zoeken voor het escalerende conflict.

Radicaal samen: Staten-Generaal van de Liefde

Op 21 september 2017, Internationale Dag van de Vrede, organiseert Pax Christi Vlaanderen 'de Staten-Generaal van de Liefde', een evenement dat enkel en alleen over de liefde gaat.

Schrijf je in: Internationale Training "Playback Theatre"

Playback theatre is een vorm van improvisatietheater waarbij de verhalen uit het leven van de mensen de rode draad zijn. Deze training met jongerenwerkers en activisten uit Nederland, Tsjetsjenië en Israël/Palestina focust op hoe deze methode kan ingezet worden in het vredeswerk.

Boekvoorstelling: 'Congo's gewelddadige vrede'

Op 12 oktober 2017 heeft in Gent de voorstelling plaats van 'Congo's gewelddadige vrede', een boek van Grote-Merenkenner Kris Berwouts.

Vredesretraite: Zalig die ontwapenend in het leven staan

In het kader van het jaarthema "Geweldloosheid en rechtvaardige vrede" organiseerde de Konferentie Nederlandse Religieuzen een bezinningsweekend rond dit thema.

Jambo-nieuwsbrief - Augustus 2017

Nieuws uit Congo en activiteiten: Al 2800 mensenrechtenschendingen - Volksopstand voor verandering - Kleine held uit Kinshasa

MO*talks: Congo, een democratische republiek?

Op 13 september 2017 organiseert MO* in Brussel een debat over Congo. Nadia Nsayi van Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen is een van de sprekers.

Oorlog bepaalt niet wie gelijk heeft, alleen wie overblijft.

Bertrand Russell