DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 36 - van 4 tot 10 september 2017

Kernwapens zijn geen dragers van stabiliteit

"Kernwapens zijn geen dragers van stabiliteit, maar illegale en grensoverschrijdende wapens van terreur." Dat schrijven Willem Staes en Annemarie Gielen van Pax Christi Vlaanderen in een opiniebijdrage op Knack.be.

Pax Christi International over Noord-Koreacrisis: diplomatie is de enige optie

Pax Christi International bracht op 6 september 2017 een verklaring uit na nieuwe escalaties in de crisis tussen Noord-Korea en de VS.

Een toekomst voor 'onze' Congo

Op 5 september 2017 verscheen bij MO* een artikel over de toekomst van Congo, van de hand van Nadia Nsayi (Pax Christi & Broederlijk Delen) en vroegere Vredesweekgetuige Pascal Mugaruka (Africa Reconciled).

Palestijnse mensenrechtenactivist aangehouden

Op 4 september 2017 werd de Palestijnse mensenrechtenactivist Issa Amro in Hebron gearresteerd door de Palestijnse veiligheidsdiensten.

Doe mee met de steunactie: Peace of Cake

Help mee met Pax Christi te bouwen aan liefdevol verzet tegen polarisatie en haat door cake te bakken en hem te verkopen in je omgeving.

Balanceren tussen Oost en West: Rusland in Zuidoost-Europa

Paul Lansu van Pax Christi International buigt zich in zijn reflectie over Oost-Europa over de relatie tussen Rusland en de Zuidoost-Europese regio, na het uiteenvallen van Joegoslavië.

Boekvoorstelling: 'De strijd voor vrede'

Op 14 september 2017 wordt in het Vredescentrum van Antwerpen 'De strijd om vrede - en hoe we die kunnen winnen' voorgesteld, het nieuwe boek van politicoloog Tom Sauer.

Open avond Attent: Zelfs een mus vindt een huis

Op woensdag 11 oktober 2017 stelt Attent de publicatie ‘Zelfs een mus vindt een huis’ voor in Antwerpen.

Lezing Vredescentrum met Erik de Soir

Op zondag 17 september 2017 organiseert het Vredescentrum van Antwerpen een lezing met dr. Erik de Soir. Thema: ‘Het lijden stopt niet als de wapens niet meer vuren’.

Zuidcafé - Debat: 'Militaire interventie: noodzaak of onzin?'

Op dinsdag 3 oktober 2017 gaan experts met elkaar in discussie in een Zuidcafé over ‘Militaire interventie: noodzaak of onzin?’.

Er zijn twee dagen in een jaar dat je niets kunt doen; gisteren en morgen.

Mahatma Gandhi