E-week Pax Christi Vlaanderen - week 39 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 39 - van 24 tot 30 september 2018

Actiedag bij BNP Paribas

Op woensdag 26 september, de ‘Internationale dag voor de Eliminatie van Kernwapens’, voerden vredesactivisten actie aan de kantoren van BNP Paribas.

Lesbrief Kernwapens

Naar aanleiding van de internationale dag voor de afschaffing van kernwapens brengt Pax Christi Vlaanderen 'Zin en onzin van atoombewapening' uit, een lesbrief over kernwapens, voor de 3de graad van het secundair onderwijs.

Première - Geen licht zonder schaduw

Op dinsdag 2 oktober 2018 heeft de première plaats van de schaduwvoorstelling 'Geen licht zonder schaduw', over hoe we omgaan met mensen die delicten hebben gepleegd en hun slachtoffers.

Iedereen thuis - Franciscaanse vredeswake

Op 27 september 2018 zetten de Minderbroeders Kapucijnen hun kerk op de Ossenmarkt in het Antwerps studentenkwartier open ter gelegenheid van de Vredesweek.

Rapport: Belgische banken investeren miljarden in de kernwapenindustrie

Een nieuw rapport van de Belgische Coalitie tegen Kernwapens met FairFin en Bankwijzer.be geeft een gedetailleerd beeld van de investeringen van Belgische banken in de kernwapenindustrie.

Iedereen Thuis: werken aan vrede

Annemarie Gielen sprak op Vredeszondag 2018 in twee kerken in Borgerhout over het thema van de Vlaamse Vredesweek 'Iedereen Thuis'.

Vredesweek 2018: Verhalen over vrede en thuis

Op 21 september 2018 streek de Verhalenwerf neer bij Pax Christi Vlaanderen.

Belgische burgemeesters roepen regering op VN-kernwapenverbod te ondertekenen

Op 21 september 2018 riepen 152 Belgische burgemeesters onze regering op om alles in het werk te stellen opdat België het VN-kernwapenverbod ondertekent.

Vredeswake: Iedereen thuis in het Abrahamhuis

Op vrijdag 5 oktober 2018 organiseert de kamer ‘Dialoog moslims christenen’ van Het Abrahamhuis een interreligieuze vredeswake van moslims en christenen in het Genkse.

Leuvens Fonske in peace-tenue

Op 21 september 2018 vierde de Leuvense vredesbeweging de ‘Internationale Dag van de Vrede’ en kreeg het Leuvens Fonske een kleurrijke outfit.

Angstzaaierij tegenover de andere is hét bestsellerproduct van de 21ste-eeuwse politieke markt. Feiten en oplossingen worden geliquideerd. Als historicus en oorlogscorrespondent begrijp ik maar al te goed dat er elke dag oorlog gevoerd wordt met twee wapens: haat en angst... De “ander” krijgt de schuld, wordt minder mens, vervolgens onmenselijk, om uiteindelijk… Zij die angst verspreiden en haat zaaien, leggen de fundamenten voor de oorlogsmisdaden van morgen.

Rudi Vranckx, vrtNWS, 25 september 2018