E-week Pax Christi Vlaanderen - week 4 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 4 - van 21 tot 27 januari 2019

Nieuwe peiling in België en 25 andere landen: bevolking wil geen ‘killer robots’

Een ruime meerderheid van burgers wil niet weten van ‘killer robots’. Dat blijkt uit een nieuwe peiling, uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Ipsos in 26 landen, waaronder België.

Ondanks het cynisme zijn er nog steeds Congolezen die geloven in een betere toekomst

Félix Tshisekedi is door het Grondwettelijk Hof in Congo uitgeroepen tot de winnaar van de presidentsverkiezingen. Nadia Nsayi plaatst kanttekeningen bij die aanstelling.

Stop honger als wapen in Jemen

Op 25 januari 2019 posteerden Pax Christi-leden zich een uur lang voor het kantoor van minister Reynders, om van België inspanningen te vragen voor de noodlijdende burgers van Jemen.

Goede politiek in dienst van de vrede

In zijn vredesboodschap voor 1 januari 2019 pleit paus Franciscus voor een politiek die ten dienste staat van de menselijke gemeenschap, wars van een hang naar macht, de ontkenning van het recht, corruptie en vreemdelingenhaat.

Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust

27 januari is de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust.

Delegatie Holy Land Coordination bezoekt Israël en Palestina

Zoals eerder vermeld trok een delegatie van de Holy Land Coordination van 17 tot 24 januari 2019 naar Israël en de Palestijnse gebieden, uit solidariteit met de christenen aldaar.

Nieuwe klimaatmars in Brussel

Op zondag 27 januari 2019 trekt opnieuw een mars door Brussel, om aan België en Europa doortastende maatregelen te vragen die de gevolgen van de klimaatwijziging tegengaan.

We hebben nog zoveel met onszelf te doen, dat we aan haat tegenover onze zogenaamde vijanden niet eens toe zouden moeten komen.

Etty Hillesum