DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 40 - van 3 tot 9 oktober 2016

Stem mee: Jongerenambassadeur voor de vrede 2016

Stem hier voor: Babs Mertens, Elien Spillebeen of Lidewij Nuitten.

Nobelprijs voor de vrede voor Colombiaans president

Het Noorse Nobelprijscomité kende op 10 december 2016 de Nobelprijs voor de Vrede toe aan de Colombiaanse president Juan Manuel Santos, voor zijn inspanningen om de burgeroorlog in zijn land te beëindigen.

Pax Christi International: Colombiaanse nee-stem is stapsteen naar een steviger vredesproces

Pax Christi International noemt de nee-stem van de Colombianen tegen het vredesakkoord tussen hun regering en de FARC 'een stapsteen naar een sterker vredesproces'.

Nieuw boek over Israël en Palestina voorgesteld in Gent

Op 3 oktober 2016 werd in het Arcatheater in Gent het nieuwe boek ‘Israël & Palestina. De kaarten op tafel’ van Brigitte Herremans en Ludo Abicht voorgesteld.

Pax Christi International en de situatie van de mensenrechten in de Filipijnen

Op vrijdag 14 oktober 2016 organiseert Pax Christi International samen met de Filipijnse lidorganisatie in Brussel een event over de mensenrechtensituatie in de Filipijnen.

Franciscaanse spiritualiteit: Dromen van een nieuwe, verankerde beweging

Naar aanleiding van de feestdag van Sint-Franciscus van Assisi schreef de franciscaanse familie een open brief. Daarin roepen zij op om de beweging regionaal mee te verankeren.

Herfstsessie met Dirk De Wachter aanloop naar nieuwe editie Opleiding Vredeseducatie

Als aanloop tot een nieuwe lessenreeks in de Opleiding Vredeseducatie heeft op 30 november 2016 een herfstsessie plaats met o.m. een lezing van prof. Dirk De Wachter.

Actiedag: Geen wapendealers in Brussel

Naar aanleiding van een besloten ontmoeting over het Europees Veiligheidsbeleid tussen wapenhandelaars en politici wordt er op 10 november 2016 actie gevoerd in Brussel.

Samen met vele nationale en internationale ngo’s zijn we kritisch over het vredesproces en de falende diplomatie. Toch benadrukken we dat vrede in Israël en Palestina geen ijdele droom is, dat er aan beide kanten krachten op het terrein zijn die de hoop levendig houden.

Lieve Herijgers bij de voorstelling van 'Israël en Palestina, de kaarten op tafel'¨(Gent, 3 oktober 2016)