E-week Pax Christi Vlaanderen - week 40 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 40 - van 1 tot 7 oktober 2018

Nobelprijs voor strijd tegen seksueel geweld als oorlogswapen

De Nobelprijs voor de Vrede gaat dit jaar naar Dr. Denis Mukwege en Nadia Murad, voor hun strijd tegen seksueel geweld als oorlogswapen. Dat maakte het Noors Nobelcomité bekend op 5 oktober 2018.

Congo op weg naar verkiezingen: stand van zaken

Op 23 december 2018 trekken de Congolezen naar de stembus. Nadia Nsayi, beleidsmedewerker Congo, schetst de pre-electorale situatie en de positie van president Kabila.

Pax Christi Peace Award 2018 voor No Boundaries Coalition uit Baltimore

Op 15 september 2018 reikte Pax Christi International haar jaarlijkse Peace Award uit aan de No Boundaries Coalition uit Baltimore.

ICAN: Teken het VN-verbod op kernwapens!

Naar aanleiding van de Internationale Dag voor de Afschaffing van Kernwapens bracht ICAN een verklaring voor de Algemene Vergadering van de VN.

Bezorgdheid om de wet over de Joodse natiestaat

De Basic Law, gestemd in juli 2018, definieert Israël als “de natiestaat van het Joodse volk”. Pax Christi noemt de wet verontrustend omdat zij de bevolkingsgroepen in het land verder uit elkaar drijft.

Korea begint met opruiming landmijnen

Deze week werd op het Koreaans schiereiland gestart met de opruiming van landmijnen in de Joint Security Area in de Demilitarized Zone. Dat meldt Mines Action Canada.

Initiatievoormiddag 'Franciscus en de sultan'

Op zaterdag 1 december 2018 organiseert TAU een initiatievoormiddag rond Franciscus en de sultan.

Broederlijk Delencafé met getuigenissen over Israël en Palestina

Op 17 oktober 2018 getuigen deelnemers aan de vredestochten naar Israël en de Palestijnse gebieden bij Beweging.net in Roeselare.

Mukwege is een arts met een groot hart voor mensen én een overtuigend activist voor mensenrechten. Zijn bekroning is ook een boodschap aan het Congolese volk: de wereld vergeet u niet!

Nadia Nsayi, n.a.v. de toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede