E-week Pax Christi Vlaanderen - week 41 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 41 - 10 tot 16 oktober 2016

Pax Christi Vlaanderen huldigt nieuwe ambassadeurs voor de vrede

Op donderdag 8 december 2016 huldigt Pax Christi Vlaanderen in Gent de nieuwe ambassadeurs voor de vrede. De titel van vredesambassadeur gaat in 2016 naar het echtpaar Jessika Devlieghere & Shadi Zmorrod en naar Peter Peene.

De Vredesweek zit erop!

De Vredesweekcampagne is afgelopen. Dank aan allen die samen de stem van moedige Congolezen hebben versterkt. Ontdek hier de campagne in cijfers.

Nieuw dossier: VN-vredesoperaties - Een nieuw elan?

Beleidsmedewerker Veiligheid & Ontwapening Willem Staes schreef een dossier over de uitdagingen van de VN-vredesoperaties voor de (nabije) toekomst.

Overlevende atoomaanvallen bracht duidelijke boodschap

Op 5 oktober 2016 deed de 'Peace Boat' België aan: Mr. Morikawa bracht een duidelijke boodschap: België moet mee ijveren voor een verbod op kernwapens.

Gespreksavond over Oekraïne met Pieter Stockmans

Op 21 oktober 2016 organiseren Pax Christi Vlaanderen, Internationaal Comité en Promote Ukraine een avond over Oekraïne met Pieter Stockmans als gast.

Gevangenen omarmen

Op 7 november 2016 wil Within-Without Walls een menselijke ketting vormen rond de gevangenis van Antwerpen.

Burn-out anders bekeken

Tele-onthaal Antwerpen zet op dinsdag 15 november 2016 burn-out in de kijker.

Stem mee: Jongerenambassadeur voor de vrede 2016

Stem hier voor: Babs Mertens, Elien Spillebeen of Lidewij Nuitten.

Kernwapens zijn een reliek uit het verleden: de nucleaire status-quo is niet langer een optie voor onze generatie. België moet mee zijn schouders zetten onder een internationaal kernwapenverbod.

Tomas Roggeman (voorzitter Jong N-VA), Wim Soons (voorzitter Jong CD&V), Maurits Vande Reyde (voorzitter Jong VLD), Aaron Ooms (voorzitter Jongsocialisten), Stefanie De Bock (co-voorzitter Jong Groen) in dS+, 12 oktober 2016