E-week Pax Christi Vlaanderen - week 41 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 41 - van 9 tot 15 oktober 2017

Kernwapens laten liggen in Kleine Brogel is niet nobel en brengt vrede geen stap dichterbij

Willem Staes reageert in een opiniebijdrage voor Knack op de stelling van kamerlid Tim Vandenput dat 'kernwapens fundamenteel zijn voor de veiligheid van enkele landen'.

Het Sylvesterakkoord in Congo loopt af: wat nu?

Nadia Nsayi duidt in een actualiteitsnota de situatie in de DR Congo, bijna een jaar na het sluiten van het Sylvesterakkoord.

Treurlied om Kayano - of de gruwel van nucleair geweld

Naar aanleiding van de bekroning van ICAN met de Nobelprijs voor de Vrede, publiceren wij het gedicht 'Weerbaarheid' uit de bundel 'Treurlied om Kayano', van Marcel Pira.

Informatiemiddag Centenaire pour la paix 2018

Op donderdag 19 oktober 2017  heeft in Kortrijk een voorbereidende informatienamiddag plaats voor een grote herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog, in Arras en Rijsel.

Ngo’s uiten bezorgdheid over gewapende drones

Een groep ngo’s vraagt meer transparantie rond het gebruik van gewapende drones, en normen die rekening houden met het internationaal recht en de rechtsstaat.

Pax Christi International: felicitaties voor Nobelprijslaureaat ICAN

In een persbericht van 6 oktober 2017 feliciteert Pax Christi International de Internationale Campagne voor de Eliminatie van Kernwapens (ICAN) met de Nobelprijs voor de vrede.

De extractieve industrie en lokale gemeenschappen in Latijns-America: panelgesprek

Op 31 oktober 2017 organiseren Pax Christi International, CIDSE en COMECE in Brussel een debat over de extractieve industrie in Latijns Amerika, en de impact ervan op de lokale gemeenschappen.

Tiende editie Vredeswakes Langemark in het teken van mensenrechten

Op 5 november 2017 heeft in Langemark de 10de Vredeswake plaats in het kader van de herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog. Thema van deze editie is ‘mensenrechten’.

Vredescentrum: Lezing met Eva Willems

Op zondag 15 oktober 2017 organiseert het Vredescentrum van Antwerpen een lezing over de nasleep van de Peruaanse burgeroorlog.

Het verbazingwekkendste is, dat de ganse maatschappij niet in opstand komt op dat woord: “oorlog".

Leo Tolstoj