E-week Pax Christi Vlaanderen - week 43 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 43 - 24 tot 30 oktober 2016

Actie aan Russische ambassade tegen het geweld in Syrië

Pax Christi Vlaanderen organiseert op 30 oktober 2016 een manifestatie aan de Ambassade van Rusland om de bombardementen op Aleppo, Syrië, stop te zetten en het staakt-het-vuren nieuw leven in te blazen.

VN start onderhandelingen kernwapenverbod, schizofreen België wil kernwapens behouden

De VN keurde op 27 oktober 2016 een historische resolutie goed waardoor in 2017 onderhandelingen kunnen starten over een internationaal kernwapenverbod. België stemde tegen.

Pax Christi International: bescherm de burgers van Mosoel

Pax Christi International doet een dringende oproep om het geweld in Mosoel een halt toe te roepen en de burgers te beschermen.

Boekvoorstelling: 'Vrij, verdraagzaam, weerbaar'

Op 24 november 2016 stelt Pax Christi Vlaanderen het nieuwe boek voor van Mark Van de Voorde: Vrij, verdraagzaam, weerbaar - Spiritualiteit van geweldloosheid.

Nieuws uit Israël en Palestina

Nieuwsbrief over Israël en de Palestijnse gebieden.

Op vredestocht door Israël en de Palestijnse gebieden

Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen organiseren in 2017 een nieuwe vredestocht naar Israël en de Palestijnse gebieden.

Historische VN-stemming kernwapenverbod: België volhardt in nucleaire boosheid

De VN stemt op 27 oktober 2016 in New York over een historische resolutie om in 2017 onderhandelingen op te starten over een verbodsverdrag op kernwapens. België kant zich tegen die resolutie.

De gevangenen bezoeken: wake in Antwerpen op 6 november 2016

Op zondag 6 november 2016 nodigen de aalmoezeniers van de Antwerpse gevangenis iedereen uit voor een wake rond gevangenenzorg, in de Sint-Joriskerk in Antwerpen.

Pax Christi International: Oproep voor vrede in Syrië

De VN riep 24 oktober 2016 uit tot actiedag voor vrede in Syrië. Naar aanleiding van deze dag roept Pax Christi International in een verklaring op om een einde te maken aan het geweld in het verscheurde land.

Benefietconcert voor de White Helmets in Herent

Op vrijdag 18 november 2016 heeft in Herent een benefietconcert plaats voor de Witte Helmen in Syrië.

Theaterproject in Westakkers

Zondag 23 oktober 2016 gingen we voor de tweede keer naar het Rode Kruis opvangcentrum voor asielzoekers in Westakkers.

Herfstsessie met Dirk De Wachter aanloop naar nieuwe editie Opleiding Vredeseducatie

Als aanloop tot een nieuwe lessenreeks in de Opleiding Vredeseducatie heeft op 30 november 2016 een herfstsessie plaats met o.m. een lezing van prof. Dirk De Wachter.

Europa heeft een veelzijdige culturele geschiedenis en is altijd al een fascinerende mengeling geweest van ideeën en identiteiten, die dikwijls hebben gebotst en dat nog zullen doen, maar die even vaak betoverend samenklinken.

Jan Raes, algemeen directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam in ‘Boven het tumult uit klinkt muziek’ (De Standaard/Opinie, 22 oktober 2016)