DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 44 - van 31 oktober tot 6 november 2016

Babs Mertens is jongerenambassadeur voor de vrede

Babs Mertens, die zich zowel professioneel als persoonlijk inzet voor Syrische vluchtelingen, is de derde jongerenambassadeur voor de vrede van Pax Christi Vlaanderen.

België stemt tegen VN-onderhandelingen over kernontwapening

Twee opiniestukken over de weigering van België om in te gaan op een VN-resolutie over onderhandelingen over kernontwapening.

International Peace Award voor Pakistaanse mensenrechtenorganisaties

Pax Christi International kent de jaarlijkse International Peace Award toe aan twee mensenrechtenorganisaties in Pakistan.

Herdenking Onbekende Oorlogsvrouw in Hasselt

Op vrijdag 11 november 2016 organiseert Pax Christi Limburg voor de 18de maal een herdenking van de Onbekende Oorlogsvrouw.

Pax Christi International: verbied kernwapens bij wet

Pax Christi International juicht de beslissing van de Algemene Vergadering van de VN toe, om in 2017 onderhandelingen op te starten over een kernwapenverbod.

Vluchteling zkt. vrede: zevende vredeswake Langemark

Op 6 november 2016 organiseert Wakker voor vrede de zevende editie van de Vredeswakes Langemark. Deze editie staat in het teken van vluchtelingen.

De gevangenen bezoeken: wake in Antwerpen op 6 november 2016

Op zondag 6 november 2016 nodigen de aalmoezeniers van de Antwerpse gevangenis iedereen uit voor een wake rond gevangenenzorg, in de Sint-Joriskerk in Antwerpen.

Gevangenen omarmen

Op 7 november 2016 zal Within-Without Walls een menselijke ketting vormen rond de gevangenis van Antwerpen.

Wij kunnen nog 100 keer op onze blote knieën vragen dat die kernwapens verdwijnen, zolang die regeringen weinig of geen druk voelen in eigen land, verandert er niets.

Tom Sauer, De Standaard+, 31 oktober 2016