E-week Pax Christi Vlaanderen - week 45 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 45 - van 5 tot 11 november 2018

Bleri Lleshi en Mariame Keita: de nieuwe Ambassadeurs voor de Vrede

Op 13 december 2018 huldigt Pax Christi Vlaanderen in Brussel de nieuwe Ambassadeurs voor de Vrede.

Krimpende ruimte voor niet-gouvernementele organisaties

Een rapport over de Israëlische organisatie NGO Monitor wijst op het kortwieken van ngo's die kritisch zijn voor Israël. Pax Christi Vlaanderen vraagt meer ademruimte voor de organisaties die in Israël en Palestina opkomen voor de toepassing van de mensenrechten.

Is migratie de ‘moeder aller problemen’?

Migratie is zowel in het publieke als het politieke debat een controversieel onderwerp. Is deze kwestie de moeder aller problemen? Paul Lansu van Pax Christi International schreef er een reflectie over.

Voorstellingen: Geen licht zonder schaduw

In november en december 2018 speelt UM4P verschillende voorstellingen van 'Geen licht zonder schaduw', een participatief theaterstuk over detentie, daders, slachtoffers en hun familie.

Claim the climate: Mars voor het klimaat in Brussel

Op zondag 2 december 2018 organiseren de Klimaatcoalitie en Climate Express een grote manifestatie in Brussel, naar aanleiding van de Klimaattop in Polen.

Fakkeltocht voor de vrede

Op vrijdag 16 november 2018 organiseert PARCUM een fakkeltocht voor de vrede, in samenwerking met onder meer de Leuvense Vredesbewegingen.

De toekomst van vrede en welvaart die we zoeken voor alle volkeren van de wereld heeft een basis nodig van tolerantie, veiligheid, gelijkheid en rechtvaardigheid.

Kofi Annan