DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 45 & 46 - van 7 tot 20 november 2016

Boekvoorstelling: 'Vrij, verdraagzaam, weerbaar'

Op 24 november 2016 stelt Pax Christi Vlaanderen het nieuwe boek voor van Mark Van de Voorde: Vrij, verdraagzaam, weerbaar - Spiritualiteit van geweldloosheid.

Pax Christi Vlaanderen zoekt medewerker fondsenwerving

Pax Christi Vlaanderen heeft een vacature voor een halftijdse medewerker fondsenwerving.

38.000 handtekeningen tegen nieuwe gevechtsvliegtuigen

Het platform ‘Geen Gevechtsvliegtuigen’ overhandigde op 8 november 2016 een petitie met 38.000 handtekeningen tegen de vervanging van de F-16 aan de voorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Weten is begrijpen is ontmoeten

Op 18 november 2016 is Annemarie Gielen één van de sprekers op een avond over vrede, in het kader van de Week van de Religie en Levensbeschouwing.

7de Vredeswake in Langemark: opnieuw een succesvolle editie

Op zondag 6 november 2016 organiseerde Wakker voor Vrede/Vredeswakes Langemark de 7de vredeswake in een reeks van 12 wakes ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

De wereld, ons dorp: we wonen allemaal op dezelfde planeet

Op 26 november 2016 geeft Paul Lansu toelichting bij een viering van De Vleugel, met de globalisering als thema.

Vreedzaam verzet in Israël en Palestina: expo & open avond

Van 26 januari tot 19 februari 2017 loopt bij Pax Christi Vlaanderen de tentoonstelling 'Vreedzaam verzet in Israël en Palestina'. De tentoonstelling wordt geopend tijdens een avond over de situatie in de regio.

Onbekende oorlogsvrouw in Hasselt: fotoverslag

Op vrijdag 11 november 2016 organiseerde Pax Christi Limburg voor de 18de maal een herdenking van de Onbekende Oorlogsvrouw.

De kiezers van de president: gespreksavond

Op 14 december 2016 organiseert ATTENT een gespreksavond over de Amerikaanse verkiezingen, met VRT-journalist Bert Devroey.

Pax Christi International: versterk de ban op biologische wapens

Pax Christi International legde op 8 november 2016 een verklaring af op de 8ste Toetsingsconferentie over de Conventie over Biologische en Chemische Wapens in Genève.

Vrede kan er maar komen als we barmhartig kijken naar wie ons niet aanstaat of tegensteekt en we de afstand overbruggen die ontstaat door verschil.

Bart Paepen, vicaris Antwerpen tijdens de Vlaamse Vredesmis op 11 november 2016 in de Kathedraal.