E-week Pax Christi Vlaanderen - week 48 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 48 - van 28 november tot 4 december 2016.

Ambassadeurs voor de vrede 2016

Op donderdag 8 december 2016 huldigt Pax Christi Vlaanderen in Gent de nieuwe ‘Ambassadeurs voor de vrede’: het echtpaar Jessika Devlieghere & Shadi Zmorrod, Peter Peene en ‘jongerenambassadeur’ Babs Mertens.

Pax Christi International roept op tot nieuw vredesproces voor Palestina en Israël

De internationale vredesbeweging vat het momentum van het 'herdenkingsjaar' 2017 aan om op te roepen tot een nieuw vredesproces voor Palestina en Israël.

Federaal Parlement neemt resolutie aan over Israëlisch-Palestijns vredesproces

Het Federaal Parlement nam op 23 november 2016 een resolutie aan over het Israëlisch-Palestijnse vredesproces.

Rudi Vranckx krijgt erepenning Humane Wetenschappen van de KU Leuven

Op 22 november 2016 reikte de Faculteit Letteren de Erepenning Humane Wetenschappen uit aan Rudi Vranckx. De VRT-journalist kreeg de onderscheiding voor de diepgravende manier waarop hij over internationale conflicten bericht.

Terugblik op herfstsessie 'Opleiding Vredeseducatie' 2016

Tijdens de herfstsessie van de Opleiding Vredeseducatie hield prof. Dirk De Wachter een warm pleidooi voor de liefde en voor verbondenheid. De scholen De Schatkist en Kristus Koning kregen als eerste scholen de titel 'Vredes-actieve school'.

Van Brussel tot Bagdad. Islam in breder perspectief: lezingenreeks.

Jonas Slaats, theoloog en maatschappijcriticus, neemt je mee op reis naar de islamitische wereld tijdens een lezingenreeks, georganiseerd door kwb en beweging.net Antwerpen.

Vroeger dacht ik bij kinderrechten enkel aan het buitenland. […] Maar ook hier kan je veel betekenen. Het werk is nog niet af. Ik heb ondervonden dat kinderen het best moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen of hun gedacht te zeggen. Alles waar wij als volwassenen aan twijfelen, twijfelen ook kinderen aan.

Kristel Verbeke maakt na K3 voor Ketnet 'Generatie K’, een programma over kinderrechten en burgerzin (Visie, 25 november 2016)