E-week Pax Christi Vlaanderen - week 48 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 48 - van 27 november tot 3 december 2017

Doe mee met de Warmste Week

De week voor Kerst wordt ook dit jaar 'de Warmste Week'. In die week zorgt iedereen voor iedereen. Je kan tijdens de Warmste Week uiteraard ook Pax Christi Vlaanderen ondersteunen.

Pauselijke nieuwjaarsboodschap legt nadruk op migratie

In zijn boodschap voor 1 januari 2018 roept paus Franciscus de VN op om migranten en vluchtelingen te beschermen.

Wie ligt er wakker van dictatuur in Wit-Rusland?

Bij zijn bezoek aan België vroeg Anatoly Lebedko van de Verenigde Burgerpartij Wit-Rusland steun voor burgerinitiatieven en oppositiebewegingen in Wit-Rusland. In de hoop dat aan de dictatuur daar een einde komt.

Adventsbrief en gebedsvieringen 'Geweldloosheid en rechtvaardige vrede'

De Konferentie van Religieuzen in Nederland verspreidt een adventsbrief en vier gebedsvieringen rond het thema 'geweldloosheid en rechtvaardige vrede'.

Pax Christi-secties van Azië-Pacific samen in Manila

Van 27 november tot 1 december 2017 kwamen in de Filipijnen Pax Christi-lidorganisaties van Azië-Pacific samen voor een regionale consultatie.

Interreligieuze stille meditatie

Pax Christi Vlaanderen faciliteert maandelijks een interreligieuze stille meditatie. Dit is telkens op de tweede dinsdag van de maand. Hier vind je de kalender voor 2018.

Licht voor vrede: Kerk focust op mensenrechten en kernontwapening

Met het initiatief 'Licht voor Vrede' roept de Wereldraad van Kerken op om tijdens de Advent te bidden voor een kernwapenvrije wereld.

Zolang alle mensen én vooral hun leiders niet open staan voor echte naastenliefde, los van kleur, afkomst of overtuiging van de andere, zullen toestanden als deze zich alleen maar blijven herhalen. Terwijl de verantwoordelijke politici, hier en in Afrika, ostentatief de andere kant opkijken. Elke keer opnieuw.

Marie Bamutese, over de ‘mensenmarkt’ in Libië (vrt NWS, 26 november 2017)