E-week Pax Christi Vlaanderen - week 5 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 5 - van 28 januari tot 3 februari 2019

Amerikaanse opzegging INF-verdrag maakt van Europa nucleaire target

De Verenigde Staten kondigden op 1 februari 2019 aan zich te zullen terugtrekken uit het historische INF-verdrag uit 1987.

Bruggen bouwen: workshops over geweldloosheid

Op zaterdag 4 mei 2019 heeft in Brussel de derde editie plaats van een reeks Nederlandstalige en Franstalige workshops over geweldloosheid.

Verbindingsfestival Beweging.net

Op 26 februari 2019 organiseert Beweging.net een Verbindingsfestival, in samenwerking met verschillende andere organisaties. Pax Christi geeft een workshop.

De spiraal van geweld doorbreken: lezing over oorlog en geweldloosheid

Paul Lansu van Pax Christi International schreef een achtergrondtekst bij een lezing over oorlog en geweldloosheid.

Gespreksavond: culturele toe-eigening van onze pijn

Op 28 februari 2019 organiseert Black Speaks Back een gespreksavond in Kunstencentrum Vooruit.

Verkiezingen in Congo: de realpolitik heeft het gehaald

Félix Tshisekedi is de nieuwe president van Congo. In een VRT-podcast plaatst Nadia Nsayi kanttekeningen bij het verkiezingsproces en bij zijn aanstelling.

Nieuwe peiling in België en 25 andere landen: bevolking wil geen ‘killer robots’

Een ruime meerderheid van burgers wil niet weten van ‘killer robots’. Willem Staes sprak erover in een interview met Radio Centraal.

Hart boven Hard zet grondwetsartikel 23 in het licht

Ambassadeur voor de Vrede Hart boven Hard zet, samen met het Franstalige Tam Tam, de komende maanden Artikel 23 van de grondwet in het licht.

Paus op (omstreden) bezoek in Abu Dhabi

Op 3 februari 2019 vertrekt paus Franciscus voor een driedaags bezoek naar Abu Dhabi, hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Paul Lansu en Jan Peters van Pax Christi International over dit bezoek.

We kunnen niet anders dan verontrust zijn als we ons rekenschap geven van de catastrofale humanitaire en ecologische gevolgen die het gebruik van nucleair wapentuig met zich meebrengt. […] Het dreigen met het gebruik van deze wapens en het bezit ervan moeten veroordeeld worden, precies omdat hun bestaan een logica van angst dient, die niet alleen de betrokken partijen in een conflict treft, maar het hele menselijke ras.

Paus Franciscus (Speech voor de Ambassadeurs, 7 januari 2019)