E-week Pax Christi Vlaanderen - week 6 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 6 - van 6 tot 12 februari 2017

Pax Christi International: Israël moet internationaal recht respecteren

Pax Christi International roept de EU op om zich kritischer op te stellen tegen Israëlische beleidsdaden die indruisen tegen het internationaal recht.

Kick-off Peace of Art

Een unieke samenwerking tussen kunstenaars, bedrijfswereld en socioculturele organisaties, gelanceerd onder noemer 'Peace of Art' met vernissage in Magdalenakerk in Brugge.

Theaterproject Westakkers

Op 24 januari 2017 ging U Move 4 Peace opnieuw van start met theaterworkshops in het Rode Kruisopvangcentrum Westakkers.

Vredesambassadeur Babs Mertens: Syrië laat mij niet los

Op 16 februari 2017 is Jongerenambassadeur voor de Vrede Babs Mertens te gast op het maandelijkse lunchgesprek in het Sint-Baafshuis in Gent.

Thunderclap mee tegen kernwapens

Warme oproep aan alle sociale media-adepten: neem deel aan 'thunderclap' en help kernwapens de wereld uit.

Israël & Palestina, de kaarten op tafel: gespreksavond met Brigitte Herremans en Ludo Abicht

Op woensdag 8 maart 2017 organiseert ATTENT een open gespreksavond rond Israël & Palestina naar aanleiding van het boek 'Israël & Palestina. De kaarten op tafel'

Panelgesprek door 'Olijven en Dadels'

‘Olijven en Dadels’ organiseert op vrijdagavond 10 maart 2017 een gespreksavond en opening van de fototentoonstelling ‘Vreedzaam Verzet in Palestina en Israël’.

Boekvoorstelling: Vrij Verdraagzaam Weerbaar

Op woensdag 22 maart 2017 stelt Mark Van de Voorde in de Sint-Andriesabdij In Zevenkerken zijn boek 'Vrij Verdraagzaam Weerbaar – Spiritualiteit van geweldloosheid' voor.

Als de wereld en het discours om ons heen verharden, wordt de liefde uitgedaagd. Of sterker nog, dan daagt de liefde ons uit.

Babs Mertens (Kerknet, 10 februari 2017)