E-week Pax Christi Vlaanderen - week 6 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 6 - van 4 tot 10 februari 2019

Vredesdag 2019: wapensystemen van de 21ste eeuw

Op woensdag 27 februari 2019 organiseren de KU Leuven en Pax Christi Vlaanderen in het kader van Vredesdag 2019 een mini-colloquium over de wapensystemen van de 21ste eeuw.

Debat - Congo: Wat nu?

Op 18 februari 2019 organiseren Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen in Brussel een debat over de verkiezingen in Congo, die dan anderhalve maand achter ons liggen.

Vlaamse Week tegen Pesten - STIP IT!

Het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, KETNET en WATWAT slaan de handen in elkaar en organiseren van 22 februari tot 1 maart de Vlaamse Week tegen Pesten 2019.

Nieuw boek over leerlingbemiddeling

In 'We lossen het zelf wel op!' koppelt auteur Sabine Coppens theoretische inzichten over peer mediation of leerlingbemiddeling aan een uitgebreide praktische handleiding.

PeaceCraft op de Henry Van De Velde Awards

PeaceCraft werd op dinsdag 29 januari in de bloemetjes gezet op de Henry Van De Velde Awards. Het participatief toneelstuk en de bijhorende game won in de categorie community.

Bruggen bouwen: workshops over geweldloosheid

Op zaterdag 4 mei 2019 heeft in Brussel de derde editie plaats van een reeks Nederlandstalige en Franstalige workshops over geweldloosheid. Schrijf je nu in!

Refugees for Refugees: concert in de Roma

Kom mee genieten van de muzikale reis door het ensemble Refugees for Refugees op 17 februari in De Roma, Antwerpen.

Ontmoeting- en bezinningsdag Bisdom Brugge

Het Bisdom Brugge organiseert op dinsdag 26 maart 2019 een diocesane ontmoetings- en bezinningsdag, over ontmoeting, dialoog en solidariteit.

Academische openingszitting Opleiding Vredeseducatie 2019

Op dinsdag 12 februari 2019 heeft op de stadscampus van de UA de openingszitting plaats van de nieuwe jaargang van de Opleiding Vredeseducatie. Gastspreker is Jan Leyers.

Deze jongeren [klimaatbetogers] hebben intuïtief aangevoeld, scherper dan eender welke door economische wetmatigheden, managementprincipes en ratio gestuurde econoom of academicus, dat de waardigheid van de mens weer radicaal centraal moet worden gesteld.

Jan Rosier (DS+, 4 februari 2019)